Arūnas Gelažninkas pristatė naują komandą ir aukštus tikslus: ko sieks Dakare

Sausį vykęs Dakaro ralis Arūnui Gelažninkui, jo komandai ir visai Lietuvai atnešė istorinę pergalę – lietuvis tapo pirmuoju Baltijos šalių sportininku, iškėlusiu savo valstybės vėliavą ant sunkiausių varžybų pasaulyje podiumo viršūnės.

Sausį vykęs Dakaro ralis Arūnui Gelažninkui, jo komandai ir visai Lietuvai atnešė istorinę pergalę.<br>A.Gelažninkas.
Sausį vykęs Dakaro ralis Arūnui Gelažninkui, jo komandai ir visai Lietuvai atnešė istorinę pergalę.<br>A.Gelažninkas.
Sausį vykęs Dakaro ralis Arūnui Gelažninkui, jo komandai ir visai Lietuvai atnešė istorinę pergalę.<br>A.Gelažninkas.
Sausį vykęs Dakaro ralis Arūnui Gelažninkui, jo komandai ir visai Lietuvai atnešė istorinę pergalę.<br>A.Gelažninkas.
Sausį vykęs Dakaro ralis Arūnui Gelažninkui, jo komandai ir visai Lietuvai atnešė istorinę pergalę.<br> A.Gelažninkas.
Sausį vykęs Dakaro ralis Arūnui Gelažninkui, jo komandai ir visai Lietuvai atnešė istorinę pergalę.<br> A.Gelažninkas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 1:33 PM, atnaujinta Nov 16, 2021, 1:38 PM

Sportininkas galėjo ne tik džiaugtis užtikrintai ir su didele persvara nugalėjęs „Original by Motul“, kitaip „vienišių’“ klasės konkurentus, bet ir pagerinęs rezultatą bendroje įskaitoje. Čia jam pavyko iškovoti 21 poziciją.

„Tai buvo didžiulis iššūkis ir pasiekimas man kaip profesionaliam lenktynininkui. Žinojau, kad lengva tikrai nebus, nes tuo metu kai visi kiti sportininkai ilsisi, mes OBM klasės dalyviai turime remontuoti savo motociklus patys, be jokios pagalbos.

Džiaugiuosi, kad man pavyko ne tik konkuruoti tarp šios klasės dalyvių, o ir parodyti neblogą rezultatą bendroje įskaitoje, būti tokioje mažoje komandoje kaip mes ir išsikovoti vietą tarp 25 geriausių pasaulyje sportininkų – geras jausmas“, – sako ORION DAKAR TEAM atstovas Arūnas Gelažninkas.

Arūnas Gelažninkas antradienio rytą sukvietęs savo partnerius ir svečius į „Autodina Citroen“ saloną Vilniuje, žadėjo daug įdomių naujienų. Pirmiausia komanda pristatė savo naują pavadinimą. Nuo šiol komanda vadinasi ORION DAKAR TEAM.

„Turbūt nereikia pasakoti, kas yra Dakaro ralis ir koks didelis iššūkis tai yra. Kaip ir versle dažnai pasitaiko, būtent bendrovei Orion Leasing komandai tokie iššūkiai nesvetimi. Mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie Arūno komandos, kuri ne tik turi lyderio dvasią, bet kaip ir matėme iš praėjusių metų rezultatų, turi ir nugalėtojo dvasią, tai yra labai svarbu, džiaugiamės galėdami prisijungti, linkime sportinės sėkmės Arūnui ir mums visiems gerų akimirkų, – kalbėjo Orion Leasing generalinis direktorius Laimonas Belickas.

Taip pat Arūnas Dakaro ralio gerbėjams parodė ir naujutėlį raliui skirtą motociklą „Husqvarna“ FR450 Rally Replica. Komandos sprendimas buvo vieningas. Todėl apie važiavimą trečią kartą tuo pačiu motociklu ORION DAKAR TEAM nesvarstė.

„Nors mano senasis motociklas yra puikios būklės, važiuodamas savo tempu, turiu pilnai pasitikėti technika. Manau, kad dviejų metų motociklas galės dar kartą šturmuoti Dakaro ralį, bet jau valdomas kito lentynininko“, – paaiškino Arūnas.

Kartais Dakaro ralio dalyviai sulaukia replikų, kad toks sportas yra pinigų švaistymas.

„Aš su tokia mintimi nesutinku, nes sportuoju jau 28-erius metus ir džiaugiuosi savo ir savo komandos pasiekimais, tačiau kartu mes suprantame, kad Dakaro ralis yra didelė svajonė, kurią pasiekti tikrai nelengva. Vieną svajonę pavyko įgyvendinti, o dabar mes jaučiamės pasiruošę įgyvendinti jų daugiau.

Dėkojame Rimanto Kaukėno paramos fondui, kad pasitikėjo mumis, o šiandien mes galime kartu žengti pirmuosius žingsnius naujų svajonių įgyvendinimo link. Tikiu, kad Dakaro ralio fanai lygiai taip pat, kaip ir mes – gyvi svajonėmis, juk pats Dakaro ralio šūkis skamba: svajok, išdrįsk, gyvenk. Taigi mes kviesime visus pildyti vaikų svajones.

Žinau, kad visiems kartu pavyks jų įgyvendinti ne vieną, nes kartu mes stiprūs! Mano nuomone, vaikai ir jų tėvai, kurie kovoja su sunkiausiomis ligomis yra žymiai didesni kariai nei Dakaro ralio dalyviai, kiekvienas iš mūsų galime pasimokyti iš jų tikėjimo, vilties, užsispyrimo ir ištvermės.

Kol kas man teko susipažinti tik su Martynu ir jo šeima, tačiau kietesnio ir tokio žemiško vaiko man dar neteko sutikti. Martynas nugalėjęs sunkią ligą, dar ir sportiniu motociklu važiuoja ir tikrai nežada sustoti! Būtent tokios istorijos yra didžiausia motyvacija“, – pasakoja lenktynininkas.

„Ačiū už puikią iniciatyvą, be galo dėkingi esame, kad puikūs žmonės čempionai gali daug padaryti ir daug pagelbėti ir atkreipti visuomenės dėmesį, džiaugiamės, kad prisijungėte prie mūsų misijos padėti kitiems. Svajonės kurios išsipildys ilgam įstrigs atminty ir tokie herojai taip pat. Ačiū labai, – kalbėjo paramos fondo įkūrėjas Rimantas Kaukėnas.

Pristatymo metu, komanda dėkojo visiems savo partneriams kurie nepasitraukė ir sunkiosios pandemijos metu, džiaugėsi naujuoju pagrindiniu partneriu bei atskleidė ne ką mažiau aukštus tikslus nei pernai.

„2021 metų sezonas atnešė ne tik pergales, bet ir traumą, tačiau turėjau puikią progą pagalvoti apie savo kelią. Šiuo metu esu laimingiausias ralio trasoje. Todėl mano tikslas, kaip ir kiekvienais metais, siekti geriausio rezultato sau, savo komandai ir didžiuliam Dakaro ralio gerbėjų ratui.

Esu be galo dėkingas už palaikymą ne tik savo partneriams, bet ir visiems žmonėms. Jūsų žinutės, laiškai ir tvirtas palaikymas veda mane ir ORION DAKAR TEAM į priekį“, – dėkoja A.Gelažninkas

2022 metų Dakaro ralis startuoja jau sausio 1-ąją. Iki sunkiausių pasaulio lenktynių liko vos 45 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.