Po automobilio sprogimo Prancūzijos Vyriausybė svarsto atšaukti Dakaro ralį

Dakaro ralis gali anksčiau laiko baigtis ne tik dviem avarijas patyrusiems Lietuvos ekipažams, bet ir visiems lenktynininkams. Prancūzijos Vyriausybė svarsto galimybę atšaukti „Dakaras 2022“ ralį, per kurį sprogo automobilis, sunkiai sužalojęs prancūzą Philippe'ą Boutroną.

Prancūzijos vyriausybė svarsto galimybę atšaukti Dakaro ralį.<br>„AFP News Agency“ nuotr.
Prancūzijos vyriausybė svarsto galimybę atšaukti Dakaro ralį.<br>„AFP News Agency“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 11:04 AM, atnaujinta Jan 7, 2022, 11:26 AM

Kaip pranešė naujienų agentūra AFP, penktadienį užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas pranešė, kad labai rimtai svarstoma apie galimybę padėti tašką šių metų Dakare.

„Manėme, kad galbūt geriausia būtų atsisakyti šio renginio. Klausimas lieka atviras“, – BFM televizijai sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad Ph.Boutroną sužalojęs sprogimas galėjo būti „teroro išpuolis prieš Dakarą“. Saudo Arabija šiuo metu tiria įvykio aplinkybes.

Prancūzija perspėjo savo piliečius Saudo Arabijoje laikytis „maksimalaus budrumo“.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad praėjusį ketvirtadienį sprogimas apgadino „Sodicars Racing“ komandos pagalbinę transporto priemonę, kuri išvažiavo iš viešbučio Džidoje. Vairuotojas P.Boutronas patyrė sunkią kojų traumą. Vėliau jis buvo repatrijuotas į Prancūziją ir jam buvo sukelta dirbtinė koma.

Anot ASO, ketvirtadienį, likus dviem dienoms iki pirmojo renginio etapo pradžios, „Sodicars“ priklausanti pagalbinė transporto priemonė buvo „staigiai sustabdyta dėl staigaus sprogimo“ prie viešbučio „Donatello“, esančio netoli Džidos tarptautinio oro uosto.

„Sodicars“ komandos narys prancūzų sporto laikraščiui „L'Equipe“ sakė, kad sprogimas išplėšė automobilio grindis, kurios vėliau užsiliepsnojo. P.Boutronas buvo sužeistas, tačiau kiti penki kartu su juo automobilyje važiavę Prancūzijos piliečiai nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.