Iš treniruočių dykumose grįžęs B. Vanago šturmanas: „Jaučiuosi vis labiau pasiruošęs“

Tirpstant laikui iki Dakaro ralio pradžios „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komanda nesnaudžia ir tęsia pasiruošimą sudėtingiausioms planetos lenktynėms. Iš treniruočių Maroko smėlynuose grįžęs komandos šturmanas Kuldaras Sikas sako, kad artėjančiam iššūkiui jaučiasi vis labiau pasiruošęs.

Benediktas Vanagas ir šturmanas Kuldaras Sikas.<br> V.Pilkausko nuotr.
Benediktas Vanagas ir šturmanas Kuldaras Sikas.<br> V.Pilkausko nuotr.
Benediktas Vanagas ir šturmanas Kuldaras Sikas.<br> V.Pilkausko nuotr.
Benediktas Vanagas ir šturmanas Kuldaras Sikas.<br> V.Pilkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 4:53 PM, atnaujinta Dec 27, 2022, 5:17 PM

„Su Benediktu daug važinėjome Lietuvoje ir Estijoje, dalyvavome „cross-country“ bajose Europoje, bet patirtis Maroko dykumose padėjo geriau suprasti „rally raid“ lenktynes ir jų principą“, – pasakojo K. Sikas.

Treniruotės vyko buvusiose Maroko lenktynių trasose su treneriais, besispecializuojančiais „rally raid“ tipo lenktynėse. Į intensyvią treniruočių programą įėjo kelių skaitymas, navigavimas kopose, o tam, kad patirtis būtų dar realesnė, buvo naudojama elektroninė kelio knyga – būtent tokia, kokia bus naudojama Dakaro lenktynėse.

K. Sikas atskleidė, kad jį labiausiai nustebino kopų dydis. „Turiu omenyje kopas, kurios užima visą kraštovaizdį, ir milžinišką jų aukštį. Tuo metu pamesti kryptį tampa labai lengva,“ – įspūdžiais dalijosi komandos šturmanas.

Vienas garsiausių Estijos šturmanų, savo įskaitoje turintis per 100 klasikinio ralio startų, prie „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos prisijungė šių metų birželį. Tad komanda vasaros sezoną paskyrė treniruotėms ir pasiruošimui. Šiai dienai sportininkai drauge skaičiuoja bent kelis tūkstančius įveiktų sportinių kilometrų bei pirmąją pergalę „Hungarian baja“ lenktynėse.

Paklaustas apie pasiruošimą Dakaro raliui komandos pilotas Benediktas Vanagas teigia, kad jausmai dviprasmiški. „Nemanau, kad įmanoma idealiai pasiruošti Dakarui. Nemanau, kad net gamyklinės komandos, kurios turi visus resursus, išvažiuoja į Dakarą su visiškai ramia širdimi, padarę viską, ką gali padaryti. Antra vertus, suprasdamas, kokius resursus, kaip privati komanda, mes valdome, šiam Dakarui esame tikrai neblogai pasiruošę“, – sakė B. Vanagas.

„TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komanda į Dakaro misiją išvyksta jau gruodžio 27 d. Dakaro ralio startuoja gruodžio 31-ąją ir tęsis iki sausio 15 d. Iš viso sportininkai turės įveikti 8549 kilometrus, iš kurių 4706 km bus įskaitiniai. Beje, pirmą kartą lenktynininkai kausis vadinamojoje „Empty Quarter“ – vienoje didžiausių dykumų pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.