Istorinė technika Dakare V. Miliui priminė 1990-uosius: Lietuvoje šie „visureigiai“ buvo ypač paklausūs

Dakare dirbantis žurnalistas Vitoldas Milius apsilankė vienoje iš stovyklaviečių, kurioje matyti gražiai surikiuoti istorinės klasės automobiliai, taip pat dalyvausiantys Dakaro ralyje. Ši technika žurnalistui sukėlė prisiminimus iš 1990-ųjų.

V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
V.Miliaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-12-30 14:26

„Pamatęs šį istorinės klasės dalyvį, prisiminiau vieną istoriją iš senovės. 1990 m. varymo būdu varydavau automobilius iš visokių vokietijų ir olandijų.

Varymo būdas buvo – nuskrendi, nuperki, parvažiuoji. Vėliau, tapo aišku, kad reikia pirkti daugiau automobilių ir vežti juos tralu.

Gūdžiais 1990-aisiais užsikroviau tralą Asconų, Skorpų, Slidžių ir Jettų, ir dar liko vietos vienai mašinai. Pardavėjas rodo į Fiat Panda 4x4 ir sako – imk šitą, pigiai atiduosiu. Ta prasme? Šitą šaldytuvą? Kam jo reikia Lietuvoje?

Bet imamų modelių nebuvo, o ir vietos ant tralo buvo likę tik mažai škrabutei. Paėmiau už 100 guldenų. Parvyko „visureigis“ į Lietuvą, įdėjau skelbimą su kaina, kad bent tralo paslaugos atsipirktų.

Pirkėjas atsirado tą pačią dieną ir nesiderėjęs nupirko. Klausiu jo, kame čia kampas, kam reikia tokios keistos tarataikos? Jis rišliai susako, kad tai automobilis turintis geriausią pravažumą ir kad jeigu turėsiu dar tokių „Pandų kvadrinių“, tai jis gali nupirkti ir penkis kartus brangiau.

Supratau, kad kainą šiek tiek ne tokią įvardijau, na bet pats kaltas. O dabar šaldytuviukai (mačiau du vnt.) gazuoja Dakare. Linkime jiems ir jų komandos sunkvežimiui sėkmės“, – prisiminė V.Milius.

2023 metų Dakare lenktynininkai prie starto linijos stos 14-oje greičio ruožų, kurių metu teks įveikti daugiau kaip 4700 kilometrų sportiniu tempu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.