B. Vanagas – apie savo varžovą: „Šmikis nesitraukė“

Dieną prieš Naujuosius metus Saudo Arabijoje startavo Dakaro ralis. Vos nusileidę nuo oficialios Dakaro ralio atidarymo ceremonijos pakylos, dalyviai stojo prie prologo starto linijos. Trylikos kilometrų įskaitinis greičio ruožasbuvo pirmojo etapo dalis, kuri sprendžia, iš kokios startinės pozicijos startuos dalyviai kitą dieną.

Benediktas Vanagas tarp lietuvių vakar Dakare buvo greičiausias.
Benediktas Vanagas tarp lietuvių vakar Dakare buvo greičiausias.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-01 15:12, atnaujinta 2023-01-01 15:17

Benediktas Vanagas tarp lietuvių buvo greičiausias ir pagal preliminarius rezultatus finišavo 16-toje pozicijoje (8 min 32 sek.) bendroje įskaitoje.

O jau šiandien emocijomis jis dalijasi savo feisbuko paskyroje: „Ooo, dienelė... P21 preliminariai.

Pirmame trečdalyje, turėjome visai neblogą greitį, kol pasivijome priekyje važiuojantį varžovą. Nors ir signalizavome, bet šmikis nesitraukė.

Dulkių sienoje pravažiavome apie 100 kilometrų. Kai pavyko jį pasivyti akmenuotame kanjone, važiuojant kelių metrų atstumu, pramušėme ratą. Iš karto po to dar vieną. Likome be atsarginių ratų. Teko priimti sprendimą ir kardinaliai mažinti greitį, nes negalėjome rizikuoti netekti padangų.

Šiandieną turėjome ir pamokų su navigavimu, dar šiek tiek laiko praradome ir ten. Reziumuojant: tai nebuvo gera diena mūsų ekipažui, bet ir nenutiko pasaulio pabaiga.

Kalbant apie greičio ruožą, atrodo, kad į jį organizatoriai sudėjo viską, ką mes matysime šiame Dakare, buvo labai įdomus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.