„Volvo“ automobiliams Lietuvoje - variklio galią didinanti įranga

„Volvo“ gamintojai, garsėjantys dideliu dėmesiu savo gaminamų automobilių saugos įrangai, dabar ir Lietuvoje siūlo programinę įrangą „Polestar Performance“, kuri padidina modelių sportiškumą. Ją iki šiol galėjo įsigyti tik JAV ar Vakarų Europos vairuotojai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-06 15:07, atnaujinta 2018-03-15 16:09

Minėtą programinę įrangą parengė „Polestar Racing“ inžinieriai, turintys patirtį nuo 1996 metų ruošiant „Volvo“ automobilius aukščiausio rango žiedinėms kėbulinių automobilių lenktynėms, kuriose daug kartų lydėjo sėkmė.

„Polestar Performance“ programinė įranga optimizuoja variklio galią ir sukamąjį momentą, automobilis tampa dinamiškesnis.

Priklausomai nuo variklio, jo galia po „Polestar Performance“ įrengimo gali padidėti 15 - 62 AG, o sukimo momentas - 40 Niutonmetrų.

Svarbu, kad visi šie pranašumai pasiekiami nenaudojant papildomai degalų ir neprarandant „Volvo“ gamyklos garantijų, kurių netenkama kai savo automobilį patikite ne autorizuotam servisui.

„Volvo“ modeliai su „Polestar Performance“ programine įranga naudoja tiek pat degalų kaip ir standartiniai automobiliai.

Tai įmanoma todėl, kad efektyvi variklio techninių galimybių keitimo technologija galią didina tik tada, kai to reikia, pavyzdžiui, lenkimo metu, ilgame pakilime įkalnėje, tempiant priekabą ir panašiai.

Ekologinės automobilio charakteristikos taip pat nesikeičia, tad taršos kiekiai atitinka sertifikavimo ribas. Jei vairuojama racionaliai, tai yra, kai greitai įsibėgėjama, o po to važiuojama tuo pačiu greičiu su maža variklio apkrova, degalų sąnaudos gali net sumažėti.

Programinę įrangą „Polestar Performance“ įmontuos bet kuris „Volvo“ įgaliotasis atstovas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje. Tam turėtų pakakti tik vienos valandos. Šis darbas gali būti atliktas ir įprasto lankymosi techninės priežiūros centre metu, pavyzdžiui, keičiant padangas ar pan.

„Polestar Performance“ programinė įranga, kartu su montavimo darbais, kainuoja 3,8 tūkstančio litų.

Šiuo metu ją galima montuoti į daugelį „Volvo“ modelių. Operatyvi informacija apie visus modelius, galinčius tapti sportiškesniais, skelbiama tinklapyje www.polestar.se/lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.