„Auksinio vairo“ apdvanojimuose - vokiškų automobilių triumfas

Vokietijoje paskelbti konkurso „Auksinis vairas 2012“ nugalėtojai skirtingose automobilių klasėse. Šiuos rinkimus rengia vokiečių žurnalas „AutoBild“, „Bild am Sonnatag“ bei dar 26 skirtingi automobiliniai žurnalai.

Kompaktinių automobilių klasėje nugalėjo "Audi A3".<br>Gamintojas
Kompaktinių automobilių klasėje nugalėjo "Audi A3".<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2012, 3:12 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:36 PM

Šiemet buvo vertinami 44 modeliai skirtingose kategorijose.

Šių rinkimų formatas gana keistas - pavyzdžiui, vienatūrius ir kabrioletus/kupė vertino ir rinko tik skaitytojai, o ne ekspertai.

Tuo tarpu kitose klasėse balsavo ir skaitytojai, ir ekspertai. Galutinis verdiktas buvo skelbiamas po bandymų kelyje ir Italijoje esančiame „Balocco“ testų centre atliktų bandymų. Čia jau daugiau lėmė komisijos narių nuomonė.

Greta bandymuose dalyvavusių garsių lenktynininkų Mattiaso Ekströmo, Hanso Joachimo Stucko, Walterio Röhrlio, Christinos Surer ar Vaninos Ickx, kompaniją palaikė Europos „AutoBild“ žurnalų grupės redaktoriai bei įžymybės - buvęs futbolininkas Franzas Beckenbaueris ar praeityje garsus tenisininkas Borisas Beckeris.

Nenuostabu, kad tradiciškai šiuose rinkimuose triumfuoja Vokiški automobiliai. Ne išimtis ir šie metai: išskyrus vienintelį „Renault Clio“, visų kitų klasių nugalėtojai yra vokiški.

Konkurso „Auksinis vairas 2012“ atskirų nominacijų nugalėtojai:

Maži automobiliai: nugalėtojas – „Renault Clio“. Antra vieta – „Opel Adam“, trečia – „Seat Mii“.

Kompaktiniai automobiliai: nugalėtojas – „Audi A3“. Antra vieta – A klasės „Mercedes-Benz“ A-klasė, trečia – „Volvo V40“.

Vidutinės/aukštesnės klasės automobiliai: nugalėtojas - 3 serijos BMW, antra vieta – „Lexus GS“, trečia – „Škoda Rapid“.

SUV klasės automobiliai: nugalėtojas – „Mercedes-Benz“ GL-klasė. Antra vieta – „Honda CR-V“, trečia – „Hyundai Santa Fe“.

Vienatūriai : nugalėtojas „Opel Zafira Tourer“, antra vieta – „Ford B-Max“, trečia – „Toyota Prius+“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.