Medis – ir žudikas, ir gelbėtojas

Kauno Savanorių prospekto ir Šv. Gertrūdos bei Vilniaus gatvių sankirtoje stovintis medis žmonių gyvybių yra ir pasiglemžęs, ir išgelbėjęs. Nors retas praeivis atkreipia dėmes į smarkiai sužalotą medžio kamieną, policijai ši vieta žinoma puikiai. Medį nuolat taranuoja greičio mėgėjai.

Lemiama kliūtimi tapęs medis auga Kauno centre.<br>L. Pileckas
Lemiama kliūtimi tapęs medis auga Kauno centre.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 17, 2013, 6:00 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:37 PM

Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas prisimena vieną itin skaudžią avariją. Tuomet Savanorių prospektu nuo policijos leidosi bėgti galingas BMW. Girtas vairuotojas nuo persekiojančių policininkų atitrūko ties Taikos ir Savanorių prospektų sankirta, tačiau bėglio pergalė buvo labai trumpa. Netrukus Savanorių prospekto kalno apačioje jis nesuvaldė milžinišku greičiu lėkusio automobilio, neįsuko į Šv. Gertrūdos gatvę ir nuskriejo į pėsčiųjų zoną – Vilniaus gatvę. Nevaldomą automobilį sustabdė minėtas medis.

„Jei to medžio nebūtų buvę, dideliu greičiu lėkęs automobilis Vilniaus gatvėje būtų sustojęs tik už šimto ar daugiau metrų, o galbūt būtų nulėkęs net iki požeminės pėsčiųjų perėjos“, - sakė D. Česnauskas.

Pareigūnas medį vadina ir žudiku, ir gelbėtoju. Esą čia su gyvenimu atsisveikina didelio greičio mėgėjai, tačiau nuo galimo pavojaus išsigelbėja niekuo nekalti pėstieji.

„Pamenu, kaip po minėtos avarijos žuvusio bėglio tėvas pareikalavo parodyti jo sūnaus žudiką. Tuomet norėjau sakyti, kad tai medis, tačiau supratau, kad jis jau išgelbėjo ne vieną gyvybę“, - prisiminė D. Česnauskas.

Viršininką stebina, kad vairuotojai didžiuliu greičiu laksto ne kur užmiestyje, o pačiame Kauno centre. D. Česnausko nuomone, suvaldyti mašiną minėtame posūkyje galima važiuojant tik leistinu, bet ne didesniu greičiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.