Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rusijoje nevykėlė vairuotoja pražudė du niekuo dėtus žmones (video)

Internete atsirado kraupios avarijos vaizdo įrašas, kuris praėjusią savaitę sukrėtė Altajaus (Rusija) kraštą. Moteris, bandžiusi aplenkti vilkiką ir nesuvaldžiusi savo automobilio, tapo dviejų niekuo dėtų žmonių žūties kaltininke. Todėl interneto komentaruose šios avarijos kaltininkės, atsipirkusios tik lengvais nubrozdinimais, adresu pasipylė tūžmingi komentarai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:54 AM

Tragiška avarija įvyko vasario 5-osios rytą Altajaus krašte, federaliniame kelyje M-52.

„Toyota Corolla“ vairavusi 32 metų moteris slidžiame kelyje ir gana dideliu greičiu bandė aplenkti vilkiką „Volvo“. Tačiau lenkimo momentas ir vieta buvo pasirinkti itin nevykusiai.

Moteris akivaizdžiai nežinojo šio kelio, pradėjo lenkimą labai netinkamoje vietoje, kur prasideda nežymi nuokalnė ir kelias iš abiejų pusių atitvertas metaliniais atitvarais.

Galbūt tai sutrukdė jai pamatyti iš priekio atvažiuojantį „Toyota Harrier“ visureigį.

Pamačiusi jį, lengvojo automobilio vairuotoja visiškai sutriko ir ėmė sukti vairą link priešais atvažiuojančios mašinos.

Vėliau viskas vyko akimirksniu: „Corolla“ pradėjo slysti šonu, dešine puse trenkėsi į atitvarą, nuo smūgio atšoko tiesiai prieš „Toyota Harrier“.

Šis nuo smūgio išlėkė į priešpriešinę eismo juostą – tiesiai po vilkiko „Volvo“ ratais. Sunkvežimis į šipulius sudaužė nedidelį visureigį. 

Visa tai nufilmavo sunkvežimio kabinoje įrengta vaizdo kamera.

„Toyota Harrier“ vairavo 37 metų policijos majoras Aleksejus Fominas, kartu su juo važiavo ir 51 metų moteris. Abu jie žuvo vietoje. 

Tiesa, nuomonės dėl avarijos aplinkybių ir jų dalyvių kaltės išsiskyrė.

Nors visi sutinka, kad pagrindinė avarijos kaltininkė yra „Toyota Corolla“ vairuotoja, tačiau ir kitų automobilių vairuotojai elgėsi neteisingai.

Pagal vaizdo įrašą galima spręsti, kad vilkiko vairuotojas net apledėjusiu keliu važiavo maksimaliu leidžiamu greičiu, todėl jį sumaniusiai aplenkti moteriai teko pasiekti 100 km/val. ar net didesnį greitį.

Тoks greitis slidžiame kelyje - rimtas išbandymas net patyrusiam vairuotojui. Nenuostabu, kad moteriai nepavyko suvaldyti mašinos ir ji sugrįžti į savo eismo juostą.

Kiti komentatoriai mano, kad „Volvo“ vilkiko vairuotojui, pamačius, kad yra lenkiamas, derėjo sumažinti greitį ir leisti lengvajam automobiliui saugiai pabaigti manevrą.

Dar treti įsitikinę, kad tai tiesiog žiaurus likimas: beveik tuščiame ir lygiame kelyje vienu metu vienoje vietoje susitiko trys automobiliai, kuriems išvengti susidūrimo nebuvo jokių galimybių dėl metalinių kelio atitvarų iš abiejų pusių.

Parengė M. Grinius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.