Paskelbtos vietos, kuriose pavojinga palikti automobilį - apvogs

Kauno policijos atstovai sutinka, kad pateikta informacija teisinga, tačiau abejoja galimybėmis tokiu būdu nustatyti pavojingiausias mieste vietas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas KARALIŪNAS ("Laikinoji sostinė")

Mar 2, 2013, 11:04 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:58 PM

Kauno policijos atstovai sutinka, kad pateikta informacija teisinga, tačiau abejoja galimybėmis tokiu būdu nustatyti pavojingiausias mieste vietas.

„Vadinamoji „juodoji dėmė“ gali atsirasti, jeigu nedidelėje gatvės atkarpoje per metus bus pavogti vos 2 – 3 automobiliai“, – kalbėjo Kauno policijos Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus viršininkas Giedrius Skladas.

Reiškinį nesunku paaiškinti

Daugiausia transporto priemonių pavagiama ten, kur yra didžiausias jų pasirinkimas, o mašinų gausa išsiskiria didžiųjų daugiabučių kiemai.

„Naktį pavagiama net 80 – 85 procentai automobilių, todėl vagys ten ir ieško grobio“, – aiškino G.Skladas.

Daug automobilių pavagiama iš V.Krėvės ir Pramonės prospektų kiemų, Ukmergės gatvės Eigulių rajone. Nusikaltėliai yra pamėgę gyvenamųjų namų kvartalą tarp Baltų prospekto ir Baltijos bei Žiemgalių gatvių.

Šie rajonai vagims palankūs dar ir todėl, kad galima labai greitai išvažiuoti iš miesto.

Vagių skonis nesikeičia

Pernai Kaune pavogti 335 automobiliai – tai 15 mašinų mažiau negu 2011-aisiais. Tačiau pareigūnams pavyko atskleisti šiek tiek daugiau tokių nusikaltimų – 51.

„Kelis pastaruosius metus automobilių vagysčių skaičius kinta labai menkai“, – pasakojo G.Skladas.

Pasak jo, šie skaičiai atrodo labai patraukliai, palyginti su prieš dešimtmetį Kaune buvusia padėtimi. Tuomet per metus dingdavo daugiau kaip 1000 automobilių.

Kaip jau įprasta, Kaune aktyviai vagiami „Volkswagen Golf“, „Volkswagen Passat“, „Audi A6“ modelių automobiliai. Dažniausiai jie išardomi ir parduodami detalėmis.

Kita nusikaltėlių grupė – tai jauni žmonės, kurie transporto priemonę pasisavina vien dėl pasivažinėjimo ir papramogavę ją palieka.

O štai organizuotų plėšimų smarkiai sumažėjo.

„Pernai panaudojus ginklą buvo atimti trys automobiliai, ir visus nusikaltimus pavyko atskleisti“, – džiaugėsi G.Skladas.

Automobilių salone palikto turto nusikaltėliai dažniausiai žvalgosi Kauno senamiestyje. J.Jablonskio gatvėje ir maždaug pusės kilometro spinduliu apink ją pernai nustatyta 80 tokių nusikaltimų.

Nesitiki plėšikų išpuolio

„Ima tai, kas matyti ir lengvai paimama.

Geriausia priemonė atbaidyti vagis – visus daiktus paslėpti bagažinėje“, – patarė laikinai Centro policijos komisariato kriminalinės policijos skyriui vadovaujanti Renata Matonienė.

Iš automobilių dingsta prikabinami navigacijos prietaisai, nešiojamieji kompiuteriai, krepšiai su pirkiniais.

Įprasta vogti šoninius galinio vaizdo veidrodėlius arba tik jų stiklus.

Pasak R.Matonienės, eidami namo žmonės mašinos saloną paprastai ištuština, o į senamiestį traukiama pramogauti ir tikimasi, kad per porą valandų nieko nenutiks.

Vasarą senamiestyje lankosi daug atostogaujančių užsieniečių, kurie atsipalaiduoja ir praranda budrumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.