„Pikes Peak“ S. Loebas aplenkė kompiuterį

Tradicinėse kopimo į kalną lenktynėse „Pikes Peak“ Sebastianas Loebas sumušė varžybų rekordą ir buvo dar greitesnis, nei numatė optimistiškiausios komandos narių prognozės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 2:09 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:21 AM

Devyniskart pasaulio ralio čempionas trasą įveikė per 8 min. 13,878 sek., net pusantros minutės greičiau, nei ankstesnis rekordininkas Nobuhiro Tajima. Lenktyninį „Peugeot“ vairavęs S. Loebas rekordą pagerino per patį pirmą bandymą. Jo komandos nariai pagal ankstesnius lenktynininko pasirodymus buvo apskaičiavę, kad vingiuotą ir itin stačią trasą prancūzas turėtų įveikti per 8 min. 15 sek., bet S.Loebas buvo dar greitesnis.

Neriboto galingumo automobilių klasėje startavęs S. Loebas lyderiavo visą lenktynių savaitgalį. Bet trasoje netrūko ir kitų itin greitų varžovų. „Porsche“ vairavęs Romainas Dumas pretendavo užimti antrąją vietą, bet sugedo jo automobilio variklis.

Ankstesnį trasos rekordą pagerino ir „Hyundai“ vairavęs Rhysas Millenas bei Jean-Philippe'as Dayrautas su „Mini“. Jie nuo S. Loebo atsiliko atitinkamai 49 sek. ir 1min. 29 sek., o R. Millenas pasižymėjo pasiekęs naują užpakaliniais ratais varomų automobilių rekordą „Pikes Peak“ trasoje.

JAV Kolorado valstijoje esančioje „Pikes Peak“ trasoje lenktynės pirmą kartą buvo surengtos 1916 metais. Kaip pirmosiose lenktynėse, taip ir dabar sportininkai turi įveikti itin stačią 19,99 km trasą ir finišuoja net 1,44 km aukščiau jūros lygio, nei starto linija.

Parengė Ilona Steponėnė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.