B. Vanagui starto vieta nesvarbi, D. Čiutelė pasirūpino raudona lipnia juosta

Penktadienis Palangoje – jaudinanti diena. Prie 1000 km lenktynių trasos prieigos tiesiog alsuoja varžybų dvasia. Šiandien čia vyksta didysis pasiruošimas prieš šeštadieninį 1000 km ilgio maratoną.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 12, 2013, 3:06 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:42 AM

Be galo daug ištvermės reikalaujančios lenktynės šeštadienį truks apie 9 valandas. Jų nepabaigs trečdalis sportininkų – vienus paves technika, kiti, nualinti nuovargio, patys sudaužys galingas mašinas avarijose.

Tačiau penktadienį visi kupini pakilios nuotaikos ir šnekasi vien tik padrąsinančiomis temomis.

Nuo ryto po truputį renkasi smalsiausi žiūrovai, aplinkui vaikštinėja jaudulį slepiantys lenktynininkai. Linksmybes papildo ir zujantys šuneliai, lakstantys vaikai bei vakarykštės liūties pėdsakus naikinanti saulė.

Vienas greičiausių sportininkų šių metų lenktynių rikiuotėje Ramūnas Čapkauskas pripažino nuėjęs miegoti gana vėlai. Jis, kartu su komandos draugais Deividu Jociumi ir Tomu Šipkausku prie automobilio dirbo iki vidurnakčio, o paskui vakarojo su rėmėjų atstovais.

„Kiekvienais metais rėmėjai gamina uzbekišką plovą. Atvažiuoja virėjas iš Kazachstano ir visi kartu valgome“, - pasakojo T. Šipkauskas.

Su vienu iš galingiausių automobilių rikiuotėje „Aquila SR1“ startuojantys sportininkai pernai išleido pergalę iš rankų, nes mašina gedo ir gedo. Bet šįmet jie galvoja tik apie geriausia. Sportininkai pripažino nekantraujantys sulaukti vakare vyksiančių kvalifikacinių važiavimų.

„Tikimės geriausio. Kitaip net negalima galvoti, daug pastangų įdėjome besiruošdami lenktynėms“, - sakė R.Čapkauskas.

Kitas potencialiu 1000 km lenktynių nugalėtoju laikomas Benediktas Vanagas taip pat puikiai nusiteikęs. „Saulė šviečia, aplinkui gražios merginos – ko daugiau reikia“, - juokėsi lenktynininkas.

Jis taip pat kaupė jėgas kvalifikacijai, tačiau tikino itin didelės reikšmės jos rezultatams neteikiantis.

„Pasistengsime būti greiti, bet tokiose lenktynėse kvalifikacija yra lyg pirmi 100 metrų maratone. Ar startuosiu pirmas, ar penktas, tai neturi jokios reikšmės galutiniam rezultatui“, - aiškino B. Vanagas.

Daugelio lenktynininkų automobilius buvo tiesiog apgulę mechanikai. Artimiausios valandos skirtos pasiruošimui prieš kvalifikacines lenktynes dėl starto pozicijų rytojaus rikiuotėje.

Senu „žiguliuku“ VAZ 2104 važiuojančio charizmatiškojo Dovilo Čiutelės mechanikai iš anksto pasiruošė galimoms avarijoms. Įrankių dėžę atidaręs mechanikas kyštelėjo man ritinį raudonos lipnios juostos, priderintos prie ryškaus automobilio spalvos.

Toks remonto įrankis garažuose itin populiarus, nes lenktynininkui aplaužius automobilio buferį ar šonus dėl laiko stokos jie paprasčiausiai sukabinami stipria lipnia juosta. „Žinoma, specialiai derinome. Tokios juostos Lietuvoje nėra pirkti, užsisakėme iš užsienio“, - atskleidė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.