Itališko stiliaus „Fiat 500“ šeimą papildė du nauji nariai

Italų koncernas „Fiat Group Automobiles“ sparčiai plečia savo žymiųjų 500-tukų šeimą, pristatydamas du naujus modelius – erdvųjį „Fiat 500L Living“ ir visureigio savybėmis pasižymintį „Fiat 500L Trekking“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-12 02:05, atnaujinta 2018-03-03 03:00

Retro stiliaus modelių pasaulinė premjera numatoma jau šį mėnesį, 500-ųjų modelių šeimos jubiliejaus proga. Iki metų pabaigos „500L Living“ ir „500L Trekking“ pasirodys ir Lietuvoje.

Anot gamintojų, nors abu naujieji „Fiat“ modeliai yra visiškai skirtingi, tačiau juos sieja visiems „500“ modeliams būdingos savybės: legendinio „Fiat 500“ žavesys, visame pasaulyje pripažintas itališkas dizainas, inovacijos ir draugiškumas aplinkai.

„Fiat 500L Living“

Koncerno teigimu, naujasis kompaktiškas septynvietis „Fiat 500L Living“ yra pirmasis visoje šeimoje, skirtas labai įvairiai publikai: dėl savo funkcionalumo ir efektyvumo jis įtiks vyrams, o stiliumi, grožiu bei išmanumu - moterims. Jis turi „500“ modeliui būdingo žavesio, taip pat pasižymi miesto automobiliui būdingu manevringumu ir C segmento universalų patogumu bei erdvumu.

Tai, jog automobilio koncepcija yra grįsta ne vien techninėmis specifikacijomis, bet ir gyvenimiška patirtimi, leidžia suprasti ir šio modelio pavadinimas, pabrėžiantis „gyvenamosios erdvės“ („Living space“) reikšmę.

Šį mėnesį pasaulyje, o iki metų pabaigos ir Lietuvoje, debiutuosantis „Fiat 500L Living“ pirkėjams bus siūlomas su dviem benzininiais varikliais – 95 AG 1.4 16 V ir 105 AG 0.9 TwinAir Turbo, bei dviem turbo dyzeliniais varikliais - 105 AG 1.6 MultiJet II ir 85 AG 1.3 MultiJet II, kuriame bus montuojama automatinė pavarų dėžė.

Šio modelio apdailos asortimentas susideda iš dviejų lygių - Pop Star ir Lounge. Abi komplektacijos bus siūlomos su ne mažiau nei 282 galimų kombinacijų, tarp jų ir prabangesnės įrangos derinį su odos apdailos interjeru, integruota navigacine sistema ir galine vaizdo kamera.

„Fiat 500L Trekking“

Anot gamintojo, naujasis padidinto pravažumo modelis „Fiat 500L Trekking“ skirtas patenkinti tiek didmiesčio gyventojų, tiek nuotykius ir savaitgalio išvykas mėgstančių vairuotojų poreikius. Šis automobilis pasižymi unikalia visureigio išvaizda, geru matomumu, aukščiau esančia vairuotojo sėdyne bei išskirtiniais buferiais su apsauginiu skydu.

Be to, jo stilingą ir kiek grėsmingą išvaizdą papildo nauji 17 colių deimantinio žvilgesio lengvojo lydinio ratlankiai, satino apdailos rankenos ir poliruoto plieno šoninės apdailos juostelės.

Anot koncerno, šis modelis buvo sukurtas tam, jog dėka savo 3.17 m³ talpos ir erdvios, iki 455 l padidinamos bagažinės, sujungtų mažus ir didesnius gyvenimo džiaugsmus – vaikus, draugus, keliones. Naujasis „500L“ modelis turės platų funkcijų spektrą, įskaitant išmaniąją priekinių ratų pavarą su Traction+ technologija, kuri kartu su standartinėje komplektacijoje esančiomis M+S „snaigės“ padangomis pagerina automobilio valdymą prasto sukibimo kelyje.

„Fiat 500L Trekking“, kaip ir „Living“ modelis, pirkėjams bus siūlomas su tokiais pačiais dviem benzininiais bei dviem turbodyzeliniais varikliais. Koncerno duomenimis, populiariausias tarp „500L“ pirkėjų kol kas yra turbodyzelinis 105 AG 1.6 MultiJet II variklis.

Be Pop Star ir Lounge apdailų įrangos, „Trekking“ bus siūlomas ir su tokiomis funkcijomis, kaip automatinė klimato kontrolės sistema, elektriniai galiniai langai, rūko žibintai, Traction+ stabdymo pagalbos sistema, CD/MP3 UConnect radijas su 5 colių lietimui jautriu ekranu, automatiniai priekiniai žibintai ir lietaus jutiklis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.