Lenktynėse pirmavęs D. Hollandas: „Staiga išgirdau sprogimą“

20 tūkst. svarų kainavęs lenktyninio automobilio variklis atlaikė vos 12 ratų. „Viskas buvo gerai. Tik staiga išgirdau sprogimą, tikrą „bum“, ir mašina apsipylė dūmais“, - apmaudo neslėpė lenktynininkas iš Didžiosios Britanijos Dave'as Hollandas ir ištiesė išsilydžiusį, apdegusį švaistiklį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 12, 2013, 9:16 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:20 AM

D. Hollandas su sūnumis Drew ir Mike'u 1000 km lenktynėse rengėsi startuoti jau trečiąjį kartą. Finišo charizmatiškai šeimai nepavyko pasiekti nė karto, o šįmet jie negalės nė startuoti pagrindinėse savaitgalio lenktynėse.

Prieš 1000 km lenktynes visi trys vyrai nusprendė išmėginti jėgas istorinių automobilių lenktynėse. Mike'as startavo su paprastu, lenktynėms visiškai neparuoštu „Ford XR2“, Drew – su „Ford Cosworth“, kurį šeima naudoja įvairioms varžyboms jau 12 metų, o Dave'as nusprendė surizikuoti.

Jis į istorinių lenktynių startą stojo su tuo pačiu automobiliu, kurį ruošėsi naudoti ir pagrindinėms 1000 km lenktynėmis – perdarytu „Ford Winston Cup“.

D. Hollandas po trijų ratų buvo aiškiai atsiplėšęs nuo priešininkų, bet staiga iš po mašinos plykstelėjo liepsnos, pakilo dūmų kamuolys ir sportininkas sustojo. Dar prieš atverdamas variklio dangtį jis žinojo – motoras sprogo.

„Jaučiuosi visiškai sužlugdytas. Tiek laiko, tiek darbo... Trejus metus turėjome problemų su varikliais. Šis variklis buvo visiškai naujas. Pataisyti jo neįmanoma, rytoj teks nestartuoti“, - virpančiu balsu pasakojo pašnekovas.

„Praktiškai visą automobilį surinkome savo rankomis. Variklis buvo vienintelė detalė, kurią pirkome iš kitų specialistų. Visa kita veikė puikiai“, - guodėsi D. Hollandas.

Jo sūnus M. Hollandas pasakojo iki vėlumos ruošęs mašiną lenktynėms. „Kai pliaupė lietus, gulėjau po automobiliu. Nugara buvo visiškai permirkusi. Sudėjome visą širdį į šią mašiną“, - tvirtino jis.

Britų šeimą su Lietuva sieja ne tik varžybos. Jie prie Palangos turi sodybą, kurioje leidžia daugelį atostogų, o Drew su mūsų šalimi gyvenimą susiejo visam laikui – jis yra vedęs lietuvaitę. Tačiau paklausti apie planus kitų metų lenktynėms vyrai sudvejojo. „Galbūt kai nuslūgs šokas, pagalvosime, ar bandyti dar kartą“, - sakė D.Hollandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.