„Harley-Davidson“ salono atidaryme motociklus palaimino kunigas

Trečias kartas turi būti sėkmingas – tuo įsitikinęs naujojo „Harley-Davidson“ salono savininkas Arvydas Skernevičius. Trečiadienį Vilniuje buvo atidarytas naujas, vienintelis Lietuvoje šios markės salonas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2013-07-24 22:10, atnaujinta 2018-03-02 15:25

Į jo atidarymą baikeriai atriedėjo apie 30 „Harley-Davidson“ motociklų. A. Skernevičius pabrėžė, kad naujasis salonas bus ne tik parduotuvė ir remonto dirbtuvės, bet ir šio ženklo mėgėjų susibūrimo vieta, bendruomenės prieglobstis.

Ankstesni du bandymai Lietuvoje atidaryti „Harley-Davidson“ salonus baigėsi nesėkmėmis, bet amerikietiškų motociklų entuziastas tikėjosi, kad motociklininkų bendruomenės draugiškumo įkvėpta idėja pavyks palaikyti naujojo salono darbą.

Verslas iš idėjos

A. Skernevičius motociklais domisi nuo pat vaikystės. Kaip pats sakė, jo meilė motociklams prasidėjo nuo kelionių su tėvu „Iž“ lopšyje. Vienas iš ryškiausių vyro prisiminimų – 8 valandų kelionė motociklu į Palangą jo ne tik neatbaidė, bet ir paskatino keliauti motociklu pačiam.

Per gyvenimą pašnekovas išbandė daug motociklų, kol galiausiai apsistojo ties „Harley-Davidson“ ir susipažinęs su daugiau entuziastų prieš 5 metus įkūrė šio ženklo mėgėjų klubą.

„Tuomet atėjo laikas turėti vietą, kur galėtume susirinkti, pabendrauti, pasiremontuoti motociklus. Ėmėme žvalgytis vienas į kitą, kas ryšis įkurti saloną ir galiausiai po pusantrų metų derybų su gamintoju galime jį atidaryti“, - tvirtino A.Skernevičius.

Nelengva pradžia

Po sveikinimų „Harley-Davidson“ saloną palaimino ir pašventino kunigas, linkėdamas vienybės ir darbštumo. Vietoje tradicinės atidarymo juostelės A. Skernevičius prie įėjimo perkirpo grandinę.

Grandinę perkirpti jam pavyko ne iš karto, prireikė šiek tiek daugiau jėgų, todėl aplinkiniai netruko pajuokauti, kad ir verslas nesieis lengvai. Tačiau A. Skernevičius patikino ir nesitikintis lengvo pelno.

Jis vylėsi per pirmus dvejus metus tik įsitvirtinti rinkoje, o pelną skaičiuoti ne anksčiau, nei po ketverių metų. Gali būti, kad iki tol salone atsiras ir naudotų „Harley-Davidson“.

Domisi ir moterys

Iki šiol Lietuva buvo vienintelė šalis Europos Sąjungoje, neturinti „Harley-Davidson“ salono ir serviso, nors šio ženklo motociklus vairuoja apie 1000 lietuvių.

Apie 60 jų priklauso „Harley-Davidson“ gerbėjų klubui ir ne visi jo nariai yra vyrai. „Harley Ladies“ kuratorė Ala Danasienė džiaugėsi atidarytu salonu ir pabrėžė, kad jis svarbus visai bendruomenei.

Prieš aštuonerius metus patekusi į skaudžią avariją moteris neprarado meilės motociklams ir vis dar vairuoja tą patį „harlį“, tik perdarytą į triratį motociklą. Pasak jos, pačios amerikietiškus motociklus vairuoja keturios klubo narės, o dar daugiau merginų važinėja kartu su savo vyrais. „Motociklai tikrai nėra vien tik transporto priemonės, svarbiausia bendruomenė“, - sakė A. Danasienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.