A. Sabonis į Lietuvą atsivežė prabangų „Maserati“

Legendinis krepšininkas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis sėdo prie prabangaus itališko sportinio automobilio „Maserati GranTurismo“ vairo.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 25, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:51 PM

Jis pasakojo greitąjį „Maserati“ prieš penkerius metus pirkęs Ispanijoje, kur turi būstą ir anksčiau praleisdavo daug laiko. „Dabar daug laiko dirbu Lietuvoje, tai atsivežiau ir „Maserati“, — paaiškino A. Sabonis. Bet jis nepamiršo ir laiko, praleisto su paprastesniais automobiliais.

A. Sabonio „Maserati GranTurismo“ varomas 4,2 litro 405 AG varikliu gali įsibėgėti iki 285 km/val., o 100 km/val. greitį pasiekia per 5,2 sek.

Prabangus juodas sportinis automobilis atitraukė susirinkusiųjų dėmesį nuo kitų automobilių – naujų „Renault“ modelių, turėjusių tapti pagrindine renginio, į kurį A. Sabonis atvairavo „Maserati“, vinimi.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sudarė ketverių metų trukmės sutartį su Prancūzijos automobilių gamintoju „Renault“. Bendrovė įsipareigojo federacijai skirti 10 naujų automobilių „Megane“ ir „Laguna“.

A. Sabonis prisiminė kadaise važinėjęs ir „Renault“. „Kai rungtyniavau Madrido „Real“ klube, vairavau „Renault Megane“. Grįžus namo labai sunku buvo sukioti „Volga“ vairą“, - juokėsi jis.

Dabar ir ispaniškam klubui atstovaujantys žaidėjai gali važinėti brangesniais modeliais. „Real“ praėjusį sezoną atstovavęs kandidatas į šalies vyrų rinktinę Martynas Pocius naudojosi „Porsche Cayenne“. Dabar krepšininkas važinėja nuosavu „Cadillac CTS“.

Tačiau „Renault“ pavadinimas M. Pociui gerai įsiminė, mat „Laguna“ buvo jo pirmasis automobilis, kuris paliko gerus įspūdžius. „Dabar persėsti iš „Cadillac“ į „Renault“ jau būtų sunkiau“, — svarstė krepšininkas.

Darjušas Lavrinovičius neslėpė, kad jo pažintis su „Renault“ truko vos 10 minučių — „Sostenos“ vadovai suteikė galimybę krepšininkui išbandyti naująjį „Renault Captur“.

Nors „Renault“ praėjusį sezoną buvo Kauno „Žalgirio“ klubo rėmėjas, D. Lavrinovičiui teko važinėti nuosavu „Audi Q7“.

Krepšininkas nustebo, kad jam visiškai užteko vietos „Captur“ salone. Aišku, aukštaūgiui įsitaisius prie vairo, ant galinių sėdynių tilptų tik vaikas.

„Aišku, ne „Mercedes-Benz“, bet tikrai važinėčiau, jeigu duotų tokią mašiną. Savo „Audi Q7“ pastatyčiau, kad negadinčiau“, — svarstė D. Lavrinovičius.

Beje, jam pasitaikė proga atnaujinti lenkų kalbos žinias — su sutartį pasirašiusiu „Renault“ direktoriumi Baltijos šalimis Miroslawu Dabrowskiu D. Lavrinovičius bendravo lenkiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.