A. Sennai atminti – jaudinantis šviesos ir variklio garsų orkestras (video)

Legendinio „Formulės-1” lenktynininko Ayrtono Sennos gyvybė užgeso po tragiškos avarijos San Marino „Grand Prix“ 1994-aisiais, bet jis vis dar gyvas daugelio gerbėjų širdyse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 6:34 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:55 PM

Daugiausiai laiko A. Senna praleido prie „McLaren-Honda“ bolido vairo, taigi japonų automobilių gamintojas sukūrė vieną iš gražiausių kada nors išleistų įrašų puikiam sportininkui pagerbti.

Vaizdo įrašas pavadintas „Honda“ garsas – Ayrtonas Senna 1989”. Instaliacijos kūrėjai peržvelgė telemetrijos duomenis iš tais metais Suzukos trasoje vykusio Japonijos „Grand Prix“.

Tai buvo vienos iš įspūdingiausių lenktynių „Formulės-1” istorijoje – dėl itin aršios kovos ir susidūrimo su komandos draugu Alainu Prostu A. Senna buvo diskvalifikuotas ir prarado čempiono titulą varžovo naudai.

Telemetrijos įrašuose užfiksuota viskas – kada A. Senna akceleravo, kada spaudė stabdžius ir kokiu greičiu įveikė kiekvieną Suzukos trasos posūkį. Tai suskaičiavę inžinieriai lenktyninėje trajektorijoje sustatė eilę galingų garso kolonėlių ir lempų.

Sutemus į Suzuką grįžo legendinio lenktynininko dvasia – kas akimirką vis per kitą kolonėlę pasigirsdavo „Honda“ variklio garsas, o šalia paeiliui užsižiebdavo vis kitos lemputės, nupiešdamos kelią, kaip tais metais per trasą važiavo A. Senna.

„Honda“ koncernui A. Senna buvo daugiau, nei vien tik „Formulės-1” lenktynininkas, jis taip pat prisidėjo prie sportinio „Honda NSX“ gamybos. Nauja šio modelio versija bus išleista 2015 metais kaip „Acura“ markės modelis.

Naujas sportinis automobilis bus hibridinis – jam energiją kurs ne tik viduryje įmontuotas V6 formos benzininis variklis, bet ir trys elektiniai motorai – po vieną prie priekinių ratų ir vienas įmontuotas į pavarų dėžę. Deja, bet A. Senna nebeišbandys šio modelio.

A. Sennos atminimui sukurtą vaizdo klipą galite pamatyti žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.