Amerikietiškų automobilių šventėje gražiausias – sunkvežimis

Šeštadienį Palangoje dulksnojęs lietus neišbaidė nei tradicinio amerikinių automobilių sąskrydžio „American Spirit” dalyvių, nei egzotiškų mašinų pasižiūrėti susirinkusių žiūrovų.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 12, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:31 AM

Šeštą kartą kurorte vykusiame renginyje žiūrovai išvydo beveik 150 JAV gamintojų automobilių ir motociklų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Suomijos.

Šį kartą renginys buvo skirtas „Ford” automobilių ir „Harley Davidson” motociklų gamintojų 110 metų sukakčiai, todėl daugiausia dėmesio buvo skirta šios markės technikai.

Čia buvo galima įvertinti įspūdingo dydžio „Dodge” visureigius, pasigrožėti elegantiškais „Chrysler” automobiliais, solidžiais „Cadillac” kėbulais, išvysti mūsų gatvėse retai matomas egzotiškas „Buick” markės mašinas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Parodos lankytojai galėjo ne tik apžiūrėti automobilius, bet ir pasėdėti prie jų vairo. Amerikines mašinas galėjo apžiūrėti ir poilsiautojai, kai vakare dalyviai išriedėjo į paradą.

Tokia automobilių įvairovė – didžiausias galvosūkis juos vertinusiai tarptautinei komisijai. Jai reikėjo skirti 18 nominacijų, kurios buvo suskirstytos pagal mašinų pagaminimo metus, modelius, išorės dizainą.

Geriausiu sąskrydžio automobiliu pripažintas 1956 metais pagamintas 31 metų kauniečio Klaudijaus Štelmoko dvivietis sunkvežimis „Ford F100”.

Pusantros tonos sveriantį automobilį K.Štelmokas prieš keletą metų įsigijo JAV. Mašiną kiek patobulinęs kaunietis kiekvieną vasarą savo "Ford" išvaro iš garažo.

Šis automobilis naudojamas tik retoms išvykoms, nes kasdienis važinėjimas atsieitų nepigiai. Net 5,4 litro variklis su kompresoriumi 100 km vidutiniškai ryja apie 20 litrų degalų.

Be to, už "Ford", kuris priskiriamas sunkvežimių klasei, reikia mokėti kelių mokestį ir kasmet pereiti techninę apžiūrą. Šiam "fordui" skirtas parodos nugalėtojo titulas buvo netikėtas ir pačiam automobilio savininkui.

Šeštadienio vakare nelaukdamas parado jis išvažiavo į Šventąją, o apie jo mašinai skirtą prizą sužinojo tik sekmadienį, kai pranešė renginio organizatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.