Lietuvis motociklininkas pervažiavo Europą ir Aziją per 12 dienų

Profesionalus operatorius ir ekstremalas Aidas Bubinas per 12 dienų ir 2 valandas vienas motociklu įveikė 14 tūkst. 545 km atstumą nuo Atlanto iki Ramiojo vandenyno.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 12:30 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:05 PM

Siekdamas užregistruoti tolimiausios kelionės rekordą jis kasdien nuvažiavo daugiau nei po tūkstantį kilometrų ir tikslą pasiekė žymiai greičiau, nei planavo. Kelionės įrodymai bus pateikti agentūrai „Faktum“ Lietuvos rekordo registravimui.

Nuo Portugalijos iki Rusijos pakraščio

A.Bubinas startavo labiausiai į vakarus nutolusiame Eurazijos taške Cabo da Roka, Portugalijoje rugpjūčio 1 d. 9 val. Lietuvos laiku. Kelionės pabaiga užfiksuota rugpjūčio 13 d. 11 val. Lietuvos laiku Vladivostoke, Rusijoje.

„Planavau, kad maršrutą įveiksiu maždaug per 20 dienų, nors, žinoma, širdyje tikėjausi, kad tiek laiko neprireiks. Ir nors kelionė pareikalavo labai daug ištvermės, dabar suprantu, kad įmanoma nuvažiuoti ir dar greičiau“, – pasibaigus kelionei pasakojo Aidas Bubinas.

„Jei kas nors, siekdamas išbandyti save ir sumušti mano rekordą, sumanytų tokią kelionę pakartoti, patarčiau jam tik gerai pasverti riziką ir teisingai įvertinti savo gebėjimus – ne tik fizinius, bet ir psichologinius, nes daug laiko reikia išbūti vienam, kai daugiau nelabai yra kuo pasikliauti, be to, maksimaliai susikoncentravus į kelią“, - sakė jis.

Didelių klaidų nepadarė

Paklaustas apie tai, ką jis pats kitą kartą darytų kitaip, Aidas atsakė: „Visada panašiose situacijose tai, ką gali padaryti geriau, sužinai tik tai padaręs. Be abejo, antrą kartą važiuodamas tą patį maršrutą, jį susiplanuočiau geriau.

Daugiausia turbūt galima sutaupyti nakvynių sąskaita: kartais, rodos, dar pajėgtum važiuoti, tačiau sustoji šimtu kilometru anksčiau vien tik todėl, kad manai, jog vėliau nebus, kur nakvoti. Geriau susiplanavus, kiekvieną dieną galima laimėti po kelias dešimtis ar šimtą kilometrų ir visumoje taip sutaupyti bent vieną dieną.

Visi kiti mano pasirinkimai buvo pakankamai geri - tai patvirtina ir pasiektas laikas. Labai džiaugiuosi motociklu „Honda Crosstourer“ ir ne kartą mintyse dėkojau „Continental“ padangoms, kurios gelbėjo sudėtingose situacijose.“

Vidutinės sąnaudos – 7,5 l/100 km.

Keliaujant skersai visą Eurazijos žemyną, A.Bubinui teko savo kailiu patirti labai skirtingą kelių kokybę bei įvairias oro sąlygas. Bet bene labiausiai jam į atmintį įstrigo tai, kad motociklininkai bet kur yra motociklininkai – sava bendruomenė, turinti savo nerašytus bendravimo nuostatus.

Kitaip nei automobilistai, jie daug dažniau padeda vieni kitiems, net ir visai nepažįstamiems, nežinia iš kur atsibeldusiems ir neįprastais tikslais stebinantiems keliautojams.

Per kelionę A.Bubinas sunaudojo apie 1100 l degalų, sutrynė komplektą padangų, pametė valstybinį numerį, miegojo 76 valandas, pervažiavo 8 valstybes ir net 12 laiko juostų.

Apie planus šturmuoti ir „Pan-American“ kelią, A.Bubinas kol kas nutyli – laikas parodys, ar tai tik intriga, ar jai lemta išsipildyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?