Kiek žmonių snaudžia prie vairo?

Avarijas tiriantys specialistai spėja, kad mieguistumas prie vairo gali būti ne mažiau svarbi avarijų priežastis už girtumą ar greičio viršijimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 15, 2013, 12:41 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:38 PM

Todėl Europos Miego tyrimų draugija rugpjūtį atlieka tyrimą apie vairuotojų mieguistumą vairuojant. Tyrime dalyvauja dauguma Europos valstybių, tarp jų ir Lietuva.

Lietuviškai sudarytą anoniminę anketą gali užpildyti bet kuris mūsų šalies vairuotojas.

Anonimines vairuojančiųjų mieguistumo anketas apibendrins Europos Miego tyrimo draugijos mokslininkai. Tyrimo rezultatai spalio mėnesį bus svarstomi Briuselyje, numatant biudžetą vairuotojų, ypač važinėjančių tolimaisiais reisais, sveikatos apsaugai gerinti.

Kaip pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba, didžiausias sunkių avarijų kiekis pastebėtas ankstyvą rytą (4-5 valandomis) ir 15-16 valandomis. Tai sutampa su paros miego ritmo svyravimais.

Pasirodė, kad avaringumas keliuose siejasi su vairuotojo mieguistumo/budrumo laipsniu, kurio pavojingumas neįvertinamas. Avaringumas keliuose sukelia didžiules išlaidas sveikatos apsaugai, todėl Europos sveikatinimo programose numatyta įvertinti tykančius pavojus, jų laipsnį visose Europos Sąjungos šalyse ir sukurti vairuotojų sveikatinimo kompensacines programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.