Spūstys prie techninės apžiūros stočių - tenka laukti po 5 valandas

Didmiesčiuose jau po truputį slūgsta spūstys prie techninės apžiūros (TA) stočių. Vietoje 3-4 valandų laukimo dabar Vilniuje pakanka palaukti porą valandų, bet rekordinės eilės persikėlė į mažesnius miestus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2013-08-18 10:15, atnaujinta 2018-03-01 21:36

Nusprendęs automobilį nuvežti techninei apžiūrai, Giedraičiuose (Molėtų raj.) gyvenantis Rimantas iš namų išvažiavo 5 val. 30 min. ir Molėtuose buvo šeštą valandą ryto, nors tikrintojai darbą pradeda tik nuo 8 val.

Tačiau vyras apstulbo pamatęs, kad eilėje prie vartų jau išrikiuotas 21 automobilis, nes nemažai vairuotojų užsiėmė eilę iš vakaro. Pralaukęs pusdienį saulėkaitoje jis TA perėjo tik apie 14 val.

Eilėje – po penkias valandas

Pakalbėjęs su kitais vairuotojais Rimantas sužinojo, kad prie visų automobilių dirba vos vienas tikrintojas, nes kiti serga arba atostogauja, o Molėtuose jau dvi savaites spūstys baisesnės, nei didžiuosiuose miestuose.

„Žinojau, kad būna eilių, todėl važiavau anksti iš ryto ir tikėjausi, kad būsiu vienas iš pirmųjų. Baisu, kas čia darosi“, - sakė pašnekovas.

Molėtų TA stoties atstovas neslėpė, kad pastarosiomis dienomis klientams tenka laukti net po penkias valandas. Atvažiuoja ir vilniečių, patikėjusių gandais, kad mažesniuose miestuose eilių nėra.

Sezoniškas darbas

Utenos techninių apžiūrų centro direktorius Stasys Masiulis patvirtino, kad Molėtuose ir Utenoje kasdien susidaro didžiulės eilės norinčiųjų patikrinti automobilio techninę būklę.

„Automobilio pristatymas techninei apžiūrai darosi sezoninis dalykas. Kas automobilius remontuojasi patys, maloniau dirbti vasarą. Dauguma stengiasi susitvarkyti prieš rudenį“, - pastebėjo jis.

Pašnekovo manymu, eilės susidaro dėl daugelio priežasčių. Vairuotojai išties atgabena daugiau automobilių nei anksčiau - palyginus su birželio mėnesiu ir pernai liepa, per šių metų liepos mėnesį Utenoje patikrinta 7 proc. daugiau transporto priemonių.

Dirba viršvalandžius

Be to, pavasarį sugriežtinus TA reikalavimus, dabar apžiūra trunka 5-6 minutėmis ilgiau ir kontrolierius per valandą spėja patikrinti tris, o nebe keturis automobilius.

Todėl nors pagal grafiką TA stotys dirba iki 17 val., S.Masiulis tvirtino, kad Utenoje ir Molėtuose darbuotojai pasilieka iki 19 val, o jei vis tiek lieka nepatikrintų automobilių, leidžia juos klientams palikti eilėje kitai dienai.

Visos apskrities TA stotis valdančios įmonės direktorius tvirtino, kad kiek mažesnės eilės tik Anykščiuose ir Ignalinoje.

„Gaila ir laukiančių žmonių, ir darbuotojų, bet nėra ką daryti“, - sakė S.Masiulis.

Eilės nenuspėjamos

Dzūkijoje laukiančiųjų prie TA stočių kiek mažiau. Alytaus, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų ir Prienų TA stotis valdančio Alytaus TA centro „Skirlita“ direktorius Valdas Stasiukynas tvirtino, kad nė vienoje iš minėtų stočių nėra nuolatinių eilių, o jei klientams tenka palaukti valandą – tai jau daug.

Tačiau tai labiau išimtis, nei taisyklė. Telšių techninės apžiūros centro direktorius Arvydas Plienius patvirtino, kad Žemaitijos TA stotyse taip pat jaučiama apgultis.

Paprastai vairuotojams tenka palaukti valandą ar pusantros, bet mažesniuose miesteliuose, kur nėra daug automobilių, neįmanoma nuspėti, kada bus mažesnė eilė.

Žiemą nėra jokių eilių

„Būna, kad galima tiesiai pro vartus įvažiuoti, bet būna, kad 10 automobilių vienu metu atvažiuoja ir iš karto susidaro eilė“, - tvirtino A.Plienius.

Jis pritarė anksčiau TA įmonių asociacijos „Transeksta“ vadovo Gintaro Šlėderio išsakytai nuomonei ir spėjo, kad eiles labiausiai ištęsė į gimtinę grįžę emigrantai.

„Vasara – piko metas. Jei daugiau žmonių atvažiuotų žiemą, nebūtų problemų. Vairuotojų vietoje, matydamas tokias eiles tikrai pereičiau TA pusmečiu anksčiau. Geriau tą pusmetį prarasti, nei vasaromis stovėti eilėse“, - svarstė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.