Ar vokiečių gerbėjams gali patikti aštrus prancūzas? (video)

Šis klausimas itin neramina „Peugeot“ vadovus. Prancūziškų automobilių gamintojui pastarieji metai buvo itin sunkūs, bet su naujuoju 308 modeliu jis tikisi susigrąžinti prarastas pozicijas gatvėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2013, 9:08 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:37 AM

Bet pirmiau jas reikia susigrąžinti pirkėjų galvose ir širdyse, nes kompaktiškų, vidutinės klasės automobilių rinkoje dabar netrūksta talpių, taupių ir stilingų modelių. Todėl „Peugeot“, akivaizdu, nusprendė nebežaisti švelniai.

Tikisi sėkmės

Vakar Talino Dainų slėnyje įvyko naujojo „Peugeot 308“ šventinis pristatymas. „Peugeot Baltic“ vadovo Rasmuso Talio žodžiais, naujasis 308 modelis jau dabar automobilių pasaulyje susilaukė labai didelio dėmesio.

„Peugeot“ inžinieriai ir dizaineriai atliko didžiulį darbą ir pasiekė ypatingą rezultatą – išskirtinį dizainą ir važiavimo malonumą teikiantį itin ekonomišką, tačiau galingą variklį. Naujasis 308 modelis jau yra pristatytas „Metų automobilio 2014“ rinkimams.

Mažų ir vidutinės klasės automobilių rinkos segmente, kuris sudaro daugiau nei trečdalį Europos rinkos, prognozuojamas itin didelis susidomėjimas naujuoju 308 modeliu. Tikimės, kad ir Baltijos šalyse 308 modelis susilauks šilto priėmimo,“ - sakė R.Talis.

Pristatymas verda aistra

Pristatydamas antros kartos „Peugeot 308” gamintojas išleido ir demonstracinį vaizdo įrašą – be linksmų šokių ir balionų su gėlėmis, kaip įprasta miesto automobilių demonstracijoje. Naują prancūzų modelį pristato aistringa porelė ir laukiniai gyvūnai.

Prieš savaitę 65-ojoje Frankfurto automobilių parodoje Vokietijoje pirmą kartą parodytas naujasis 308 modelis, pasak gamintojo, siūlo aukščiausios klasės važiavimo malonumą, kurį užtikrina galingi, tačiau ekonomiški varikliai.

Anglies dvideginio emisijos rodikliai pasiekė visiškai naują lygį – mažiau nei 85 g/km. Dėl naujos EMP2 platformos, naujasis 308 yra lengviausias tarp savo klasės automobilių – net 140 kilogramais lengvesnis nei ankstesnės versijos modelis. Jo ilgis yra 4,25 metro, taigi yra kompaktiškiausias.

Viduje – iš sportininkų pasiskolintos idėjos

Prancūzijoje gaminamame automobilyje dera aukščiausios klasės dinamika, patogumas ir aukščiausio laipsnio kėbulo stabilumas. Minimalistiniame ir technologiniame interjere pagrindinę vietą užima SR1 koncepcinio automobilio įkvėpta „Peugeot“ „i-Cockpit“ stiliaus vairuotojo vieta, kurioje įtaisytas mažesnis vairas, „Head Up Display“ tipo prietaisų skydelio blokas, aukšta vidurinė konsolė ir 9,7 colio jutiklinis ekranas.

Jutikliniu ekranu valdoma didžioji dalis papildomos įrangos. Toks naujoviškas sprendimas dizaineriams suteikė galimybę sukurti lakonišką, originalų, tik keliais mygtukais valdomą valdymo skydelį.

Važiavimo malonumą žada dar labiau padidinti technologiniai automobilio valdymo pagalbininkai: nematomo kampo stebėjimo sistema, aktyvi pastovaus greičio palaikymo sistema, įspėjimo apie susidūrimo pavojų ir automatinė avarinio stabdymo sistemos.

Automobilių su aukštu įrangos lygiu standartinei įrangai priklauso ir „Full LED“ priekiniai žibintai. Pirmieji 308 modeliai į atstovybes bus pristatyti lapkritį. Pradžioje ir kainuos nuo beveik 49 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.