Britai už automobilio stovėjimą moka kaštonais (video)

Beveik išsipildė senas britiškas posakis „kainuoja žemės riešutus“, sakomas apie labai pigiai atsieinančius dalykus. Skirtumas tik tas, kad Lydse ir Mančesteryje automobilių stoteles prižiūrinti bendrovė leido atsiskaityti ne žemės riešutais, o kaštonais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2013, 5:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:03 PM

Kaštonai taip pat turi ir savo „valiutos kursą“ - vienas medžio vaisius prilygintas 20 pensų (apie 82 centams). Nors toks atsiskaitymo būdas atrodo labai keistai, įmonė jau surinko apie 1,5 tūkst. kaštono vaisių, rašo foxnews.com.

Savaitę trukusi akcija turėjo pasibaigti sekmadienį, bet aikštelių atstovas Matthew Williamsonas žadėjo, kad ji bus pratęsta.

Tiesa, kaštonai priimami tik neautomatizuotose aikštelėse, kurias prižiūri sargai. „Juk negali įdėti kaštono į monetų skyrelį“, - pažymėjo vyras.

Pasak įmonės, šis projektas skirtas atkreipti vairuotojų dėmesį į automobilių išmetamą anglies dioksidą. Vėliau ji planuoja paremti miško sodintojus.

Vaizdo siužetą apie šią neįprastą akciją žiūrėkite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?