Prisilietimas prie ralio virtuvės – per lietuvių sukurtą žaidimą

Paprastai ralio žaidimai skirti įsijausti į piloto vaidmenį, lenktyniauti ir siekti pirmajam kirsti finišo liniją. Bet ralio užkulisiai ne mažiau įdomesni už tai, ką matome trasose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2013, 12:09 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:11 PM

Kaip vadovauti komandai, planuoti strategiją, skirstyti darbus mechanikams ir lenktynininkams, ralio entuziastai gali išbandyti lietuvio sukurtame žaidime „Dirt Rally“. Žaidimui realistiškumo prideda tai, kad žaidėjai gali tapti vienos iš tikrų komandų, dalyvausiančių „Rally Classic Druskininkai 2013“ vadovais.

„Dirt Rally“ kūrėjas Giedrius Rimkus savo darbą pristatė ne tik kaip kompiuterinį žaidimą, bet ir kaip edukacinį projektą. Tai lemia jo struktūra, kurios esmė - pažinti sporto subtilybes ir lavinti asmeninius įgūdžius.

Žaidimo sumanytojas tvirtino besistengiantis atkurti kiek įmanoma daugiau autentiškumo, todėl aktyviai dalyvauja su raliu susijusiuose renginiuose - „Dirt Rally“ neseniai pradėjo bendradarbiauti su „Rally Classic“ komanda.

„Dirt Rally“ – tai irgi ralis, tik kiek kitoks nei mes įpratę matyti. Sportininkai, ralio entuziastai, palaiko kiekvieną bandymą populiarinti šį sportą ir atskleisti jo subtilybes besidomintiems.

Labai džiaugiuosi, jog bendradarbiaujame su tautiečiais, sukūrusiais priemonę, padedančią suvokti koks sudėtingas ir įdomus vadovavimas lenktynių komandai,“ - teigė „Rally Classic Druskininkai 2013“ organizatorius Jonas Balčiūnas.

Pasak G.Rimkaus, „Dirt Rally“ esmė tokia, kad žaidėjai kuria komandą, kuriai vėliau vadovauja.

„Mūsų žaidėjas yra komandos vadovas. Jis formuoja ekipažą, organizuoja visų komandos narių treniruotes, rūpinasi lenktyninių automobilių paruošimu ir priežiūra, ieško rėmėjų, valdo nuo virtualių trasų specifikos, oro sąlygų ir kitų aplinkybių priklausančius automobilių nustatymus, nusprendžia kokia bus lenktynių taktika. Įdomiausia tai, jog konkurentai – realūs žaidėjai iš įvairių šalių,“ – pasakojo G. Rimkus.

„Vienas žaidimo sezonas vidutiniškai trunka 4 mėnesius, per kuriuos žaidėjai sudalyvauja 15 lenktynių. Ralis vyksta kartą per savaitę ir trunka tris dienas, visai kaip Pasaulio ralio čempionato lenktynėse.

Pagrindinis „Dirt Rally“ žaidėjo tikslas yra užkopti ant aukščiausios apdovanojimų pakylos, nugalėjus visus priešininkus aukščiausioje - „World Class“ grupėje,“ – subtilybėmis dalijasi kūrėjas.

„Dirt Rally“ žaidžiamas internete, todėl yra nemokamas ir prieinamas bet kurio metu, kiekvienam patogioje vietoje. Kaip pabrėžė G. Rimkus, didžiausias dėmesys sutelkiamas į varžybų formatą ir komandos kūrimą, todėl šiuo metu žaidimo grafika dar nėra visiškai ištobulinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.