Animaciniam filmukui tikroviškumo pridėjo padangų gamintojas

Animacinė komedija „Turbo“ apie paprastą sodo sraigę, svajojusią dalyvauti „Indy 500“ lenktynėse, nėra labai įprastas lenktyninis filmas, bet kad jis būtų tinkamas ne tik vaikams, „Firestone“ padangų specialistai patarė, kaip nupiešti tikroviškesnes lenktynių scenas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2013, 3:41 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:26 PM

Oficialios „IZOD IndyCar Series“ padangos „Firestone“ animaciniame filme pasirodo garsiųjų „Indy 500“ lenktynių metu.

Filmo kūrėjai daug dirbo su „Bridgestone Americas Motorsports“ ir „Firestone Racing“ inžinieriais, kad suprastų lenktyninių padangų technologijas ir galėtų užtikrinti, kad filme rodomi vaizdai būtų tikroviški, autentiški ir pasižymėtų aukšta kokybe.

„Dirbdami su „DreamWorks Animation“ ir padėdami pasakoti istoriją apie greitąją sraigę, svajojančią dalyvauti „Indy 500“ lenktynėse, mes įžvelgėme galimybę originaliai pristatyti šią sporto šaką jaunajai kartai“, - sakė „Bridgestone America“ atstovas.

„Firestone“ yra gerai žinomas ir tradicijomis pasižymintis prekinis ženklas, kuris Europoje buvo pristatytas 1930 metais. Šios padangos buvo naudojamos „Formulės-1“, 24 valandų Le Mano ir „Indy Car“ lenktynėse.

Įdomūs faktai apie „Firestone“, „Indianapolis 500“ ir „Turbo“ animacinį filmą:

- Pirmųjų 1911 m. surengtų „Indianapolis 500“ lenktynių laimėtojo automobilis važiavo su „Firestone“ padangomis.

- „Firestone“ padangos laimėjo daugiau pergalių „Indianapolis 500“ lenktynėse, negu visi kiti padangų gamintojai kartu sudėjus.

- Tam, kad sukurtų 3,5 sek. vaizdą filme „Turbo“ animatoriai turėjo dirbti savaitę.

- Viena iš lėčiausių būtybių žemėje sodo sraigė per valandą gali nušliaužti apie 50 metrų. Automobilių, dalyvaujančių „Indianapolis 500“ lenktynėse greitis siekia 320 km/h.

- Šiais metais daugiau nei 4488 „Firestone Firehawk“ lenktyninių padangų buvo sunaudotos vienoms „Indy 500“ lenktynėms.

- „Firestone Racing“ nusiuntė „DreamWorks“ kibirėlį gumos „karoliukų“, kad filmo kūrėjų komanda įsivaizduotų, kaip jie turėtų atrodyti „Turbo“ filmo lenktynių trasoje. Karoliukai – tai smulkūs gumos gabaliukai, kurie atplyšta nuo padangų dėl natūralaus nusidėvėjimo lenktynių metu. „Turbo“ sraigė yra tik šiek tiek didesnė už minėtus gumos gabalėlius.

- „Firestone Firehawk“ padangų gamintojų rekomenduojamas nuvažiuoti atstumas yra maždaug 32 „Indy 500“ trasos ratai arba 130 km. Legendinis lenktynininkas Mario Andretti kartą su ta pačia priekine kaire padanga įveikė visą 800 km trasą, nes padanga tiesiog užstrigo ant rato ir mechanikai negalėjo jos nuimti.

- 2013 metais minimas 25-erių metų „Firestone Tire & Rubber Co“ bei „Bridgestone Tire Company Ltd“ sąjungos jubiliejus. Po šio susijungimo „Bridgestone Corporation“ tapo didžiausia padangų gamybos kompanija pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.