Brangs privalomasis vairuotojų draudimas

Europos Sąjungos Teisingumo Teismui (TT) išaiškinus, kad išmokos dėl neturtinės žalos negali būti ribojamos, kaip šiuo metu yra numatyta Lietuvos įstatyme, draudikai užsimena apie transporto priemonių privalomojo draudimo įmokų didėjimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 9:11 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:40 PM

„Turint omenyje, kad Lietuvoje, skirtingai nei kitose šalyse, nėra labai aiškių neturtinės žalos nustatymo kriterijų ir paprastai per eismo įvykius kartu su žala turtui ir žala asmeniui pareiškiami reikalavimai dėl neturtinės žalos, o kai kurių asmenų įsivaizdavimas apie neturtinę žalą būna labai aukštas, draudikams šis sprendimas gali lemti didesnes išmokas“, – sako Tomas Kontautas, advokatų kontoros „Sorainen“ partneris.

Tačiau jis mano, kad didėtų ne tik išmokos, bet ir įmokos, nes draudikai prisiims didesnę riziką, rašo „Verslo žinios“.

„Vienareikšmiškai galima teigti, kad įmokos turėtų koreguotis ir kiek padidėti“, – vertina Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Riziką ribojančios priežiūros departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šalčius.

Julius Kondratas, „Lietuvos draudimo“ Draudimo rizikos departamento direktorius, pabrėžia, kad toks TT sprendimas turi didelės įtakos draudimo bendrovių išmokų sąnaudoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.