„Nissan Note“ bandymas: išmanusis mažylis plačia šypsena (video)

Šį nedidelį, tačiau aukšto silueto automobilį drąsiai galima vadinti vienu simpatiškiausių konkurso „Metų automobilis 2014“ dalyvių.

Kompaktiškas "Nissan Note" prikimštas tokių saugumo sistemų, kokios randamos ne visuose didesniuose modeliuose.<br>Gamintojo nuotr.
Kompaktiškas "Nissan Note" prikimštas tokių saugumo sistemų, kokios randamos ne visuose didesniuose modeliuose.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

2013-11-26 15:37, atnaujinta 2018-02-20 03:35

Jeigu pirmos kartos, 2006 metais Europoje debiutavęs „Note“ dėl savo neproporcingai didelių žibintų atrodė lyg skydliaukės sutrikimų kamuojamas žmogus išsprogusiomis akimis, tai dabartinis – visiškai kitoks.

Jo variklio grotelių ir priekinių žibintų forma yra tokia, jog atrodo, kad „Nissan Note“ nuolat šypsosi. Kaip paprastai tokiu atveju sakoma – šypsena nuo ausies iki ausies.

Tą savo teigiamą emociją naujasis „Nissan Note“ spinduliuoja visiems ir visada.

Net apniukusiu, lietingu oru šis automobiliukas atrodo žvaliai ir taikosi bet kuriam surūgėliui pakelti nuotaiką.

Privalumas – mažas svoris

Svarbu ir tai, kad savo žaismingumo „Note“ nepraranda ir viduje. Prietaisų dizainas ir išdėstymas toks pats lengvas ir žvalus, kaip išorė.

Centrinės konsolės viduryje oro srauto, temperatūros ir kiti jungikliai įkomponuoti į vieną apskritimą.

Važiavimas taip pat atitinka šio automobilio išorės stilistiką.

Su 1,5 litro darbo tūrio, 90 AG varikliu ir mechanine pavarų dėže „Note“ mieste nestokoja manevringumo, pakankama ir jo dinamika. Pavaros jungiamos tiksliai, lengvai, tad važinėjant šiuo automobiliu neapleidžia kažkoks lengvumo jausmas.

Tarsi kokia nematoma ranka jį stumtų iš galo.

Užmetu akį į techninius duomenis – automobilis sveria vos 1129 kilogramus. Vadinasi, tas valdymo ir važiavimo lengvumas nėra tik iliuzija – automobilis iš tiesų lengvas.

Kieta pakaba erzina

Todėl nenuostabu, kad važinėjant tik Vilniaus gatvėmis borto kompiuteris rodė 5,1 litro degalų sąnaudas. Tiesa, važinėjau pernelyg smarkiai nespausdamas akceleratoriaus pedao.

Bendrą važiavimo įspūdį gadino tik pernelyg kieta pakaba, jautriai reaguodama į kiekvieną nelygumą. Galbūt tai sąlygojo dideli, 16 colių skersmens ratai.

Tikėtina, jog sumontavus mažesnio skersmens ir aukštesnio profilio padangas automobilis važiuotų komfortiškiau.

Tačiau bendrai, įvertinant pagrindinę automobilio paskirtį, – tai kompaktiška šeimyninė mašina - jo pakaba yra akivaizdžiai pernelyg kieta.

Salonas stebina erdve

Vos 4,1 metro ilgio automobilio salone – stebėtinai erdvu. Susireguliavęs vairuotojo sėdynę pagal savo 188 centimetrų ūgį, po to lengviausiai įsitaisau ant galinės sėdynės ir dar lieka keli centimetrai nuo kelių iki priekinės sėdynės atlošo.

Galinės durys atsidaro labai plačiai, beveik 90 laipsnių kampu, tad įlipti ir išlipti yra tikrai patogu.

Pačią galinę sėdynę galima stumdyti pirmyn ir atgal 15 centimetrų, priklausomai nuo, kam reikia daugiau vietos: keleiviams ar bagažui.

Bagažo skyriuje esančios specialios pertvaros leidžia savininkui padalinti arba paskirstyti bagažo erdvę pagal savo poreikius.

Be to, šis vienas pigiausių konkurso automobilių (bazinė kaina nuo 39 tūkstančių 990 litų), turi išmanią sistemą, kuri iki šiol buvo pasiekiama tik gerokai brangesnių automobilių savininkams.

Nuplauna net vaizdo kamerą

Būtent „Note“ yra pirmasis „Nissan“ automobilis Europoje, kuris gali pasigirti vadinamąja „saugos skydo“ (angl. „safety shield“) technologija.

Šis „saugos skydas“ jungia tris sistemas, kurios veikia kaip išmanusis vairuotojo pagalbininkas: išvažiavimo iš eismo juostos, „aklos“ zonos ir įspėjančiosios apie judančius objektus sistemos.

Visos „saugos skydo“ funkcijos veikia panaudojant vieną plataus apžvalgos kampo kamerą, kuri yra sumontuota automobilio gale.

Be to, kad ši kamera veiktų nepriekaištingai, „Nissan“ sukūrė pažangią automatinę plovimo įrangą, kuri nuvalo objektyvą, vos jam užsiteršus.

Taip pat, „Note“ yra pirmasis šio segmento modelis, kuriame debiutuoja „Nissan“ aplinkinio vaizdo stebėjimo sistema - funkcija, kuri leidžia vairuotojui stebėti automobilio aplinką net 360 laipsnių kampu.

Tai labai padeda statyti automobilį ankštoje vietoje, važiuojant atbulam.

Gali nustebinti daugelį

Tad nuolat besišypsantis, lengvas ir erdvus „Nissan Note“ savininką gali džiuginti ir moderniomis technologijomis.

Juolab, kad šiame automobilyje jos nekainuoja pasakiškai daug.

Štai, papildomai užsisakius vadinamąjį „Tech paketą“ (jame yra „Safety Shield“, aplinkinio vaizdo sistema, navigacija „Nissan Connect“, elektroninis raktas ir variklio paleidimo mygtukas) papildomai tereikėtų sumokėti viso labo 3,5 tūkst. litų.

Taigi, įvertinus visas savybes ir galimos įrangos sąrašą, naująjį „Note“ galima vadinti vienu įdomesnių šių metų atradimų naujų automobilių rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.