„Lamborghini“ pristatė kraują virinantį „Veneno“

Įspūdingą sportinį automobilį „Veneno Roadster“ itališkų modelių gamintojas pademonstravo visuomenei itin neįprastoje vietoje – ant laivo lėktuvnešio denio Abu Dabio uoste.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 7:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:49 AM

Prabanga persmelkta vieta pasirinkta neatsitiktinai – bekompromisio dizaino ir didžiulės galios kabrioletų bus pagaminti vos devyni egzemplioriai.

Negana to, kiekvienas automobilis kainuos po 3,3 mln. eurų (apie 11,4 mln. litų) neįskaitant mokesčių.

V12 formos, 6,5 litrų 750 AG varikliu varomas automobilis iki 100 km/val įsibėgėja per 2,9 sekundės ir gali pasiekti net 355 km/val greitį.

Jis turi keturis varančius ratus, greito jungimo ISR pavarų dėžę, perjungiamą į penkis vairavimo režimus, anglies-keramikos stabdžių diskus ir „pushrod“ tipo važiuoklę.

Visos kėbulo detalės ir automobilio karkasas pagamintas iš anglies pluoštu sutvirtintų polimerų. Anglies pluošto gausu ir automobilio salone, todėl galingas automobilis sveria palyginus nedaug, 1 tūkst. 490 Kg.

Vietoje stogo automobilyje įrengti įtvirtinimai, gelbstintys avarijos atveju, o pati mašina kurta lyg tai būtų lenktyninis modelis. Tačiau juo legalu važiuoti ir bendro naudojimo keliais.

Per pristatymą buvo pademonstruotas raudonas, „Rosso Veneno“ spalva nudažytas automobilis, bet kiekvienas pirkėjas galės pasirinkti jam labiausiai patinkančią spalvą be apribojimų.

Lamborghini Veneno Roadster“ yra vienas iš unikaliausių modelių pasaulyje ir išsiskiria neįtikėtinomis galimybėmis“, - automobilį pristatė „Lamborghini“ vadovas Stephanas Winkelmannas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.