Vilniuje atidaryto „Porsche“ salono puošmena - galingiausias modelis

Ketvirtadienį sostinėje atidarytas vokiškų sportinių automobilių „Porsche“ salonas kol kas glaudžiasi mažose patalpose šalia BMW, „Maserati“, „Jeep“ ir itališkų automobilių, bet „Porsche“ atstovybės vadovai neslėpė ambicingų planų.

Galingiausias gamintojo modelis, koks bus parduodamas Lietuvoje - „Porsche 911 Turbo S“ kabrioletas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Galingiausias gamintojo modelis, koks bus parduodamas Lietuvoje - „Porsche 911 Turbo S“ kabrioletas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Dec 12, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:56 PM

Jau kitais metais „Porsche“ salonas turėtų išsikraustyti į gerokai erdvesnį pastatą Vilniaus pakraštyje, o apie tokį didelį planuojamų parduoti automobilių skaičių svajoja net ne visi ekonominės klasės modelių pardavėjai.

„Porsche“ atstovybės Lietuvoje "Prime Auto" vadovas, „Modus grupės“ valdybos pirmininkas Jonas Jokštys atskleidė, kad kitais metais planuojama parduoti apie 100 automobilių, iš kurių net pigiausi „Boxster“ ir „Cayman“ atsieina nuo 170 tūkst. litų.

Apie legendinių sportinių automobilių „Porsche“ prekės ženklo atėjimo į Lietuvą reikšmę pasakojo ir „Porsche AG“ atstovas Centrinėje ir Rytų Europoje Marcusas Eckermannas. „Pirmasis salonas mažas, bet tikimės geros ateities. „Porsche“ atėjimas į Lietuvą gerokai užtruko, nes norėjome rasti patikimą partnerį ir tikimės, kad radome geriausią“, - sakė jis.

Naujajame salone bus ir automobilių servisas, o J.Jokšys užsiminė, kad ateityje čia bus galima ir restauruoti klasikinius automobilius. Visi 10 serviso darbuotojų buvo apmokyti gamintojo mokymų centre.

„Porsche“ atstovas M.Eckermannas neslėpė didelių lūkesčių, nes šie metai vokiškų sportinių automobilių gamintojui buvo itin sėkmingi. Per pirmus 11 mėnesių pasaulyje buvo parduota 147 tūkst. automobilių, tai 14 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Per salono atidarymo šventę buvo pristatytas ir galingiausias gamintojo modelis, koks bus parduodamas Lietuvoje - „Porsche 911 Turbo S“ kabrioletas.

Nuo 730 tūkst. litų kainuojantis sportinis automobilis varomas 3,8 litro darbo tūrio 6 cilindrų 560 AG opoziciniu varikliu. 100 km/val. greitį jis pasiekia per 2,9 sek., o iškylantys sparnai leidžia automobilį naudoti lenktynių trasose, tačiau atstovų teigimu jis tinkamas naudoti ir kasdien, mat vidutinės degalų sąnaudos siekia 9,9 l/100 km.

Tačiau J.Jokšys neslėpė, kad lietuvius labiau domina miesto visureigiai „Cayenne“ ir netrukus pasirodysiantis „Macan“. Nors pastarasis modelis buvo pristatytas tik prieš porą savaičių vykusiose Tokijo ir Los Andželo automobilių parodose, ne vienas lietuvis jau užsisakė šį automobilį.

Pirmieji pirkėjai šį modelį gaus gegužę, o ateityje gali tekti palaukti ir metus, nes paklausa visame pasaulyje viršijo „Porsche“ lūkesčius.

Naujajame „Porsche“ salone eksponuojami 3 automobiliai - naujasis „Porsche 911 Turbo“, „Porsche Panamera“ ir visureigis „Porsche Cayenne“. Bet J.Jokšys patvirtino, kad norintys galės įsigyti ir patį brangiausią „Porsche“ superautomobilį „918 Spider“, kainuojantį apie 800 tūkst. eurų.

„Prime Auto“ direktorius tvirtino, kad visą vokiškų automobilių gamą salone bus galima pamatyti balandį.

O kitų metų pabaigoje atstovybė planuoja išsikraustyti į 1400 m2 ploto centrą, kuris bus pastatytas prie pietinio Vilniaus aplinkkelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.