„McLaren F1” kopiją sukūręs lenkas ją vadina šeimos automobiliu (video)

Auksarankis mechanikas iš Lenkijos per aštuonerius metus sukūrė beveik tikslią sportinio automobilio „McLaren F1“ kopiją. Jai sukonstruoti prireikė maždaug 80 tūkst. litų – 250 kartų mažiau, nei kainuoja originalus toks automobilis.

Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos ryto" televizija

Jan 10, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:50 PM

Galingas variklis leidžia išspausti daugiau kaip 300 kilometrų per valandą greitį, tačiau gimtojo miesto gatvėmis lenkas nelaksto – sako, kad automobilį sukūrė šeimai bei kelionėms, o ne lenktynėms.

Daugelis Zabžo gyventojų, pamatę gatve riedantį šį automobilį, atsisuka ir jį palydi žvilgsniu. Jis atrodo kaip legendinis sportinis „McLaren F1“ automobilis, kurio kaina – beveik 10 mln. JAV dolerių.

Iš tiesų tai – beveik tiksli jo kopija. Ją mechanikas Jacekas Mazuras kūrė aštuonerius metus, tam skirdamas visą laisvalaikį. Kelyje šiuo automobiliu galima lėkti su vėjeliu – jis pasiekia 322 km/val. greitį (tikrasis „McLaren F1” - 372 km/val), tačiau Jacekas tuo nepiktnaudžiauja, mat paprastai važinėja ne vienas, o su šeima.

„Galima vairuoti paprastą automobilį, galima sportinį. Bet tuomet kokį rinktis? „Ferrari“? „Lamborgini“? Puikios mašinos, tačiau jos būtų tik kopijos. O čia matome gerą automobilį visai šeimai. Jis neskirtas lenktynėms. Tai automobilis, skirtas šeimai ir kelionėms“, - svarstė J.Mazuras.

Auksarankis mechanikas sako, kad tai – ne vienintelis jo rankų darbo automobilis. Per pastaruosius 20 metų jis yra sukūręs prabangių „Lamborgini“ ir „Porsche“ kopijas.

„Sunkiausia buvo tai, kad mes neturėjome vadinamojo donoro. Daugelis kopijų kuriamos kitų automobilių pagrindu, o čia juk unikalus sportinis automobilis. Niekur negalėjau gauti jo detalių ar korpuso dalių. Todėl teko pasukti galvą“, - aiškino vyras.

Lenkas pripažįsta svajojantis sukurti ir daugiau automobilių, kurie atrodytų lyg ką tik išvažiavę iš lenktynių trasos, tačiau būtų tinkami didmiesčio gatvėms.

„Skirtumas tarp originalo ir kopijos nemažas. Mano versijoje sumontuotas „Audi V8“ variklis. Originaliame automobilyje vietoj jo – BMW 6 litrų variklis, kuris yra kur kas galingesnis ir miesto gatvėms tiesiog netinkamas“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.