Vilniečiai bemat išrengė miesto centre pasirodžiusius briedžius

Ankstyvą bei žvarbų trečiadienio rytą į darbus ir mokslus skubėję vilniečiai ne juokais nustebo keliose Vilniaus vietose išvydę didžiulius briedžius.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jan 22, 2014, 4:09 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:42 AM

Du miško gyvūnai pastebėti Gedimino prospekte prie V.Kudirkos aikštės ir Vokiečių gatvės pradžioje, bei prie S.Nėries gimnazijos.

Rudakailių Lietuvos miškų karalių statulos ryto prieblandoje išsiskyrė švytinčiais atšvaitais, tačiau vilniečiai greitai briedžius nurengė.

Po pietų ant tikro gyvūno dydžio skulptūrų nebesimatė nė vieno atšvaito. Nors greta briedžių nebuvo nė vieno užrašo, atskleidžiančio akcijos organizatorių ar raginančio pasiimti atšvaitą, praeiviai smalsiai apžiūrinėjo švytinčiomis apyrankėmis papuoštus gyvūnus ir nedrąsiai lupo šiuos papuošalus.

Pagal ant atšvaitų spindėjusius logotipus galima spėti, kad akciją organizavo Lietuvos automobilių kelių direkcija. Socialinės akcijos atstovas Saulius Masonas patvirtino, kad briedžiai visiškai nesijaučia apvogti.

„Jei žmonės atšvaitus ėmė, reiškia naudos juos pagal paskirtį. Tik džiaugsimės dėl to“, - sakė jis.

Pašnekovas vengė atskleisti bet kokias akcijos detales, tačiau prasitarė, kad vieną dieną praleidę Vilniuje briedžiai iškeliaus į jiems įprastą aplinką – mišką.

Tai gali reikšti, kad netrukus juos pamatysime užmiestyje, kur neapšviestose gatvėse tarp greitai skriejančių automobilių pėstiesiems kyla didžiausias pavojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.