Prasidėjo konkursas dėl geriausio automobilių mechaniko vardo

Ar galėtų Dakaro ralį laimėti lenktynininkas, kurio komandoje nebūtų profesionalaus automechaniko? Konkursas „Geriausias jaunasis automechanikas 2014” įrodo, kad ši profesija dažnai yra nepelnytai nuvertinama.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 11:03 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:13 AM

Geram automechanikui reikia ir teorinių žinių, ir praktinių įgūdžių. Todėl verslininkai nusprendė patys imtis iniciatyvos, kad tokių žmonių ateityje nepritrūktų.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas konkursas „Geriausias jaunasis automechanikas 2014” gimė iš verslininkų noro sugrąžinti automechaniko profesijai gerą vardą.

Konkursas „Geriausias jaunasis automechanikas 2014“ skirtas profesinio mokymo įstaigų, vykdančių automobilių mechanikų mokymo programas, baigiamųjų grupių moksleiviams.

Iš jame dalyvaujančių 26 Lietuvos mokyklų šiuo metu yra atrinkti aštuoni finalininkai. Balandžio 26 dieną jie turės susirungti dėl geriausiojo vardo spręsdami realias problemas tikroje darbo vietoje su visa reikalinga modernia įranga.

Atranka į šią finalinę rungtį vyko Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU). Šio universiteto Transporto inžinerijos fakulteto Automobilių transporto katedros vedėjas docentas Saugirdas Pukalskas atkreipė moksleivių dėmesį, kad jie nepamirštų ir apie galimybę studijuoti universitete.

„Jūs esate labai gera žaliava mūsų universitetui. Dažnai darbdaviai, gavę studentą tik su universitetiniu išsilavinimu, skundžiasi, jog jiems reikia daugiau praktikos gavusių studentų“, - pasakojo jis, pridurdamas, kad darbdaviai labai vertina žmones, turinčius ir profesinį, ir universitetinį išsilavinimą.

Kad tokių žmonių tikrai yra, įrodo statistika – pastarųjų metų duomenys rodo, kad 13 proc. profesinio rengimo centrų absolventų tęsia studijas kolegijose ar universitetuose ir šie skaičiai turi tendenciją dar augti.

„Mūsų renginio tikslas – kelti automechaniko profesijos prestižą“, - sako renginį organizavusios bendrovės „Inter Cars Lietuva“ direktorius Arturas Ilkevičius. Jis užtikrino neturintis tikslo užsiauginti naujos darbuotojų kartos, nes tuo net neužsiima ir prekiauja automobilių dalimis. Tačiau nori investuoti į būsimus klientus, didinti jų profesionalumą.

Konkurse dalyvaujantys moksleiviai ir jų mokytojai pripažįsta labai vertinantys tokias iniciatyvas.

„Tokie konkursai – puikus pamokų pakaitalas. Pasivaržyti su kitų mokyklų atstovais ir moksleiviams kur kas įdomiau nei kasdien sėdėti pamokose“, - neslėpė Joniškėlio Igno Karpio Žemės ūkio ir paslaugų mokyklos mokytojas Sigitas Mitė.

Tuo labiau, kai sulaukiama tokių svečių kaip 2012-2013 metų Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas.

Dalindamasis patirtimi su konkurso dalyviais jis pasakojo, kad ralyje mechanikų profesionalumas lemia ypač daug ir menkiausia jų klaida gali lemti vairuotojo klaidą ar nebaigtas varžybas. Jų kompetencija lemia ir automobilio paruošimo lygį - nuo to priklauso galutinis rezultatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.