Nerandate autobusų maršrutų žemėlapio? Jį iškeitė į reklamą

„Mergaite, ar šitas autobusas važiuoja į Žirmūnus?“ – timptelėjo mane už rankovės senyva moteriškė. Jau keletą minučių ji nerimastingai vaikščiojo palei stotelę, apžiūrinėdama apvaliuose laikikliuose patalpintus viešojo transporto grafikus ir virš galvos kabantį ekraną.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 17, 2014, 11:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:01 AM

Ji apžvelgė ir stiklinio stotelės pavilijono sienas, bet ir čia maršrutų žemėlapio nerado. Vietoje jų iš reklamos žvelgianti daili mergina tiesė senutei milžinišką kremo indelį.

Pasirodo, Vilniaus viešojo transporto žemėlapiai buvo perkabinti į kitą stotelės pusę. Nesvarbu, kad ten sunkiai galima užlįsti dėl greta esančios sienelės, bet reklamai netrukdo.

Tai nebuvo vienkartinis atvejis. Kai visas stotelės pavilijonas sostinėje išklijuojamas reklama, maršrutų žemėlapiai visuomet perkeliami į praktiškai nematomą vietą. Žmonėms nešauna į galvą ieškoti maršrutų kitoje stotelės pusėje, o kartais ten vos įmanoma užeiti, nes stotelės paviljonai kai kur stovi greta tvorų, pastatų sienų ar pylimų.

Įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Komercijos ir rinkodaros departamento vadovą Vaidotą Meškauską nustebino tokia reklamos skelbėjų išmonė.

„Dėkojame už suteiktą informaciją ir atsiprašome visų keleivių už patiriamus nepatogumus, – sakė jis. – Stengsimės, kad ateityje tokie dalykai nebesikartotų.“

Pašnekovas užtikrino, kad įmonės specialistai kreipsis į viešojo transporto paviljonus prižiūrinčią kompaniją „JCDecaux Lietuva“ su prašymu grąžinti transporto schemas tenai, kur jos geriausiai matomos keleiviams, nes būtent ši įmonė pagal sutartį rūpinasi stotelių pavilijonais.

„JCDecaux Lietuva“ direktorė Žaneta Fomova taip pat atsiprašė keleivių ir užtikrino, kad įmonė jau ėmėsi spręsti paslepiamų maršrutų žemėlapių problemą.

„Mes dabar sprendžiame tą dalyką ir siūlysime sprendimą, kad nebūtų tokių nusiskundimų“, – sakė ji.

Pašnekovė neslėpė, kad ir jai neatrodo normalu slėpti maršrutų žemėlapius kitoje stotelės pusėje, bet reklamos užsakovai nepageidauja, kad per vidurį modelio veido kabėtų kitokia informacija ar žemėlapiai uždengtų reklamos tekstą.

Ž.Fomova dar negalėjo tiksliai pasakyti ką darys, kad maršrutų žemėlapiai nebebūtų paslepiami, tačiau svarstė, kad stotelėse gali atsirasti papildomos plokštės žemėlapiams arba reklamų maketai bus kuriami taip, kad žemėlapiai nieko neužstotų.

„Nebebus tokių dalykų, kad antroje pusėje reiktų ieškoti žemėlapių“, – pažadėjo ji.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.