Dviratininkai gali atsipūsti – absurdiškas reikalavimas dings

Seimas ketvirtadienį pritarė liberalo Eligijaus Masiulio siūlymui atsisakyti itin griežto reikalavimo dviratininkams šviesiu paros metu dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais ar dviračio priekyje įjungti baltos šviesos žibintą, o gale – raudoną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 7:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:08 PM

Šiandien Seimas po pateikimo pritarė jo siūlytoms Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisoms, kuriomis atsisakoma nuo 2014 metų liepos 1 dienos turinčių įsigalioti naujų reikalavimų dviratininkams.

„Raginame nepamesti galvos. Jeigu Lietuva nepanaikintų perteklinių reikalavimų, taptume pirmoji valstybė pasaulyje, įteisinusi prievolę dviratininkams bet kuriuo paros metu dėvėti liemenes arba visada laikyti įjungtus priekinius ir galinius dviračio žibintus.

Europos dviratininkų federacijos duomenimis, visose Europos Sąjungos šalyse ir daugumoje išsivysčiusių pasaulio valstybių tai yra privaloma tik tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui“, – sakė E.Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.