Viešojo transporto reforma Kaune smogė medikams ir ligoniams

Kauno onkologijos ligoninės medikams ir ligoniams atėjo sunkios dienos. Anksti ryte darbą pradedantys gydytojai nebespėja atvažiuoti į darbą, o ligoniams tenka autobuse kratytis net iki 2 valandų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Aug 25, 2014, 7:47 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:20 PM

Taip atsitiko atlikus viešojo transporto reformą. Jos sumanytojai vėl žada permainų, tad kauniečiai ir toliau liks bandomaisiais triušiais.

Miesto viešojo transporto reformos rengėjai prieš jai prasidedant tikino, kad tyrė keleivių srautus ir atsižvelgdami į juos kūrė naujus maršrutinių taksi, autobusų ir troleibusų maršrutus, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Tačiau akivaizdu, kad tyrimas buvo atliktas nekokybiškai. Šimtai kauniečių skundžiasi, kad važiuoti viešuoju miesto transportu tapo nepatogu.

Dėl atsiradusių problemų ypač pablogėjo susisiekimas su Panemunėje esančia Onkologijos ligonine. Jos atstovai tikisi, kad į jų pageidavimus patobulinti maršrutus bus atsižvelgta. Tačiau kol vyksta eksperimentai, teks kęsti nepatogumus ir nuostolius.

Patiria stresą ir nuostolių

Onkologijos ligoninės profesinės sąjungos pirmininkė gydytoja Lilija Butkevičienė sakė, kad šioje gydymo įstaigoje dirba 500 darbuotojų. Didžioji jų dalis gyvena Šilainių, Kaniūkų, Vilijampolės rajonuose.

„Šie žmonės į darbą važiuodavo 3-iuoju autobusu. Įvykdžius transporto reformą, šis nuo Kauno klinikinės iki mūsų ligoninės važiuojantis autobusas maršrutą įveikia per 1 valandą 45 minutes. Pirmasis autobusas išvyksta 6 valandą 10 minučių. Jei darbuotojai važiuotų juo, vėluotų į darbą“, – pasakojo medikė.

Profesinės sąjungos pirmininkė teigė, kad žmonės iš anksto žinojo, jog jei ir toliau naudosis 3-iojo autobuso paslaugomis, į darbą laiku atvykti nesuspės.

„Todėl darbuotojai priversti persėsti iš autobusų į mikroautobusus. Taip patiria ir didžiulį stresą, ir finansinių nuostolių“, – skundėsi L.Butkevičienė.

Atliko medikų apklausą

Nepatogiu susisiekimu su gydymo įstaiga, pasak Onkologijos ligoninės atstovės, skundžiasi ir ligoniai.

„Pas mus per metus apsilanko iki 11 tūkstančių pacientų. Dar 6 tūkstančiai gydosi stacionaro skyriuje. Ligoninėje surengėme pustrečios dienos trukusią apklausą. Pacientų ir gydytojų klausėme, ko jie pageidautų, kad susisiekimas su mūsų ligonine būtų patogesnis“, – pasakojo gydytoja.

Per apklausą buvo surinkta 400 gydytojų ir pacientų parašų, prašant kad būtų atkurtas senasis 3-iojo autobuso maršrutas.

Teks apsiginkluoti kantrybe

Onkologijos ligoninė kreipėsi į valdininkus ir savivaldybėje įvyko Transporto komisijos posėdis.

„Valdininkai mums pažadėjo, kad rytais, prieš 6 valandą ryto iki 9 valandos, kai kurie 3-iojo maršruto autobusai bus greitieji, jie stos ne visose stotelėse. Tada kelionė nuo maršruto pradžios iki mūsų ligoninės truks 30–45 minutes. Toks pat greitasis maršrutas bus pritaikytas ir vakare“, – sakė L.Butkevičienė.

Tačiau medikai kol kas neišgirdo, kuriose stotelėse autobusas sustos, ar žmonėms bus patogu sparčiai pasiekti tas stoteles.

„Mums pažadėjo, kad greitieji autobusai pradės kursuoti nuo rugsėjo 15 dienos. Ką darysi, teks laukti ir verstis per galvą norint nevėluoti į darbą. Tačiau kol kas neaišku, ar naujovė išspręs mūsų problemas“, – sakė medikė.

Autobusų daugės keliais etapais

Paulius Keras

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas

„Atsižvelgiant į Onkologijos ligoninės darbuotojų ir kauniečių, kurie važinėja 3-iojo maršruto autobusu, skundus, jų eismas keisis keliais etapais.

Nuo rugpjūčio 25 dienos viešasis miesto transportas grįžta prie rudens eismo tvarkaraščių. Todėl ir 3-iojo maršruto autobusai pradės važinėti dažniau.

Rugsėjį planuojame atidaryti remontuojamą K.Petrausko gatvę. Tai turėtų įvykti 9 dieną. Tada 3-iojo maršruto autobusų atsiras dar daugiau.

Taip pat matome, kad šiuo maršrutu turėtų kursuoti ir greitieji autobusai. Šiuo metu tiriame, kokiose stotelėse jie turėtų stoti. Šis procesas užtrunka, nes reikia apsvarstyti visų miesto viešųjų transporto priemonių maršrutus, juos suderinti.

Greitieji 3-iojo maršruto autobusai greičiausiai pasirodys rugsėjo viduryje. Iš pradžių jie kursuos rytais. Jei bus poreikis, vėliau ir vakarais piko metu.“

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?