Įveikei perėją – peršok ir per kliūtį

Žaliųjų Ežerų gatvėje įrengta nauja perėja, kurią įveikti – rimtas iššūkis pėstiesiems. Perėjai gatvę – nesidžiauk, nes dar reikės peršokti ir šalikelės užtvarą.

Judrioje Žaliųjų Ežerų gatvėje neseniai buvo įrengta nauja pėsčiųjų perėja, bet pakelės užtvaras liko.<br>V.Balkūno nuotr.
Judrioje Žaliųjų Ežerų gatvėje neseniai buvo įrengta nauja pėsčiųjų perėja, bet pakelės užtvaras liko.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys ("Lietuvos rytas")

Sep 13, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:09 PM

Vilnius iš tiesų yra sportiškiausias miestas Europoje. Pėstieji pratinami ne tiktai vaikščioti per perėjas, bet ir pašokinėti per kliūtis.

Neseniai įrengta pėsčiųjų perėja Žaliųjų Ežerų gatvėje, ties sankryža su Gulbinėlių gatve, atrodo keistai. Vienoje pusėje liko šalikelės užtvaras, į kurį praeivis atsimuša nori nenori. Jaunesniam tai nesukelia jokių bėdų, smagu pašokinėti, bet vyresnio amžiaus vilniečiai nesidžiaugia.

Ypač jei eini, pavyzdžiui, su grybų pintine. Juolab nuo Žaliųjų ežerų pusės greitai lekia automobiliai – nemažindami greičio, nes dar nepratę šioje vietoje pristabdyti.

Matomumą labiau pagerintų medžių apgenėjimas

Eismo organizavimo skyriaus vadovas Tomas Kamaitis patikino, kad ši perėja dar nebaigta įrengti, baigus darbus pakelės užtvarai bus nuimti, pastatyta naujų kelio ženklų.

Į klausimą, kodėl toje vietoje prireikė pėsčiųjų perėjos, T.Kamaitis atsakė: „Žaliųjų Ežerų gatvėje, ties Gulbinėlių gatve, yra viešojo transporto stotelės, vaikšto pėstieji iš individualių gyvenamųjų namų rajonų.

Perėjos vieta parinkta atsižvelgiant į stotelių vietas, pėsčiųjų srautus.“

T.Kamaitis aiškino, jog perėja arčiau sankryžos su šalutiniu keliu įrengta tam, kad būtų geresnis perėjos matomumas atvažiuojantiems nuo Žaliųjų ežerų pusės.

Galbūt matomumas ir bus geresnis, jeigu sankryžoje nuo Žaliųjų ežerų pusės bus praretinti pakelėje augantys medžiai.

Dabar jų lapija ties posūkiu užstoja matomumą vairuotojams, pėsčiąjį jie pamato tik paskutinėmis sekundėmis.

Tuo įsitikino ir „Sostinės“ žurnalistas, kelis kartus įveikęs perėją su kliūtimis. Nesaugu, nors tu ką.

Pėstieji Šeškinėje jaučiasi saugiau

Vilniuje rugpjūčio pabaigoje buvo pristatyta moderniausia šalyje pėsčiųjų perėja.

Ji įrengta Šeškinės rajone, šalia Žygimanto Augusto pagrindinės mokyklos, ir aprūpinta naujausiomis šiuolaikinėmis technologijomis.

Prie perėjos artėjantys pėstieji užfiksuojami judesio davikliais, kurie radijo ryšiu perduoda informaciją į valdymo blokus.

Įspėjamieji signalai įjungiami akimirksniu abiem kryptimis važiuojančių automobilių vairuotojams.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.