Vilniečiams pristatyti galingiausi „Harley-Davidson“ modeliai

Ketvirtadienio vakarą galingų amerikietiškų motociklų „Harley-Davidson“ gerbėjai rinkosi šios markės namuose, Vilniuje įsikūrusiame salone.

Pristatyti nauji „Harley-Davidson“ modeliai.<br>V.Balkūno nuotr.
Pristatyti nauji „Harley-Davidson“ modeliai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 7:51 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:17 PM

„Open House15“ renginyje svečiai apžiūrėjo ir „pasimatavo“ naujausius „Harley-Davidson“ modelius – miestui sukurtą lengvą ir greitą „Street 750“ ir atgimusį kelioninį „Road Glide Special“, pasipuošusį nauju stilingu, pagerintos aerodimikos gaubtu.

Pirmąjį išbandymą atlaikė

Tik prieš metus atidaryto „Harley-Davidson“ salono vadovas Arvydas Skernevičius tvirtino, kad pirmieji metai buvo neblogi – palyginus su kitais galingų motociklų prekių ženklais (virš 600 kūb.cm) „Harley-Davidson“ iškopė į antrąją vietą pagal naujų motociklų pardavimus Lietuvoje.

„Per metus, nuo atsidarymo, pardavėme 30 naujų motociklų. Įvykdėme mums iškeltą užduotį“, – tvirtino A.Skernevičius, tačiau apgailestavo, kad Lietuvoje nauji motociklai apskritai ne tokie populiarūs, kaip aplinkinėse šalyse.

Pašnekovo žiniomis, Latvijoje tos pačios klasės naujų motociklų parduodama 2,5 karto, o Estijoje – net 3 kartus daugiau nei Lietuvoje, nors gyventojų skaičius kitose Baltijos šalyse mažesnis.

„Padeda papildomos pajamos – prie salono veikiančiame servise remontuojami ne tik jame pirktieji „Harley-Davidson“ motociklai, o ir nenauji. Lietuvoje važinėja apie 1,5 tūkst. „Harley-Davidson“ motociklų, tarp jų – daug labai senų, tad natūralu, kad šie genda“, – neslėpė A.Skernevičius.

Suvenyras – marškinėliai

Taip pat populiarūs salone siūlomi drabužiai, batai, įvairiausi motociklų aksesuarai, o paklausiausias turistų suvenyras – marškinėliai su simbolika „Harley-Davidson-Vilnius, Lietuva“.

Į ateitį A.Skernevičius žvelgė optimistiškai. Pasak jo, kol kas įmonė nenukrypo nuo savo planų, o ateityje užkietėjęs motociklininkas tikisi, kad „plieninius žirgus“ pamėgs dar daugiau žmonių.

„Reikia keisti lietuvių mentalitetą, užtenka pirkti senienas ir kas atlieka iš kitų šalių, mes gi europiečiai“, – tvirtino pašnekovas.

Didžiausia naujovė – modelis „Street 750“

Kitam sezonui „Harley-Davidson“ pristatė ne vieną naujovę. Bene laukiamiausia iš jų – ir Vilniuje pademonstruotas „Street 750“, kurio kaina – tik 7,7 tūkst. eurų (apie 26,6 tūkst. litų).

Motociklas „Street 750“ – tai pirmasis visiškai naujas „Harley-Davidson“ motociklų modelis per 14 metų. Savo garsu bei išvaizda iškart leidžia suprasti, kad prieš jus – originalus inžinierių produktas.

„Street 750“ – nebrangus, miestui skirtas motociklas. Jis turi naują „Revolution X™“ (sumažinta „V-rod – Porsche“ versijos) variklį, kuris atitinka judraus miesto eismo poreikius ir akimirksniu sureguoja į akceleratoriaus judesį.

100 km/val. greitį jis pasiekia per 4,6 sek., 400 m jis įveikia per 13.69 sekundės, pasiekdamas 151 km/val greitį.

„Revolution X“ variklis įtaisytas visiškai naujoje, siauresnėje važiuoklėje, o žema sėdynė ir nauja moderni pakaba suteikia pasitikėjimo ir manevringumo įveikiant ankštus posūkius ir darant greitus judesius.

„Remdamiesi jaunų motociklininkų pastabomis ir indėliu, kūrėme šio motociklo stilių ir galimybes. Šis motociklas – tai įrodymas, kad mūsų gaminių tobulinimo procese klientas ir toliau išlieka svarbiausias“, – teigė „Harley-Davidson Motor Company“ prezidentas ir vykdomasis direktorius Mattas Levatichas.

Motociklas „Road Glide Special“

Po kelių metų pertraukos perleistas ir stipriai patobulintas „Road Glide“ turi viską, ko reikia kelionėms ar maloniam pasivažinėjimui.

Įskaitant šio modelio pasididžiavimą, naują aerodonaminį aptaką su slėgio sulyginimo angomis, kurios stipriai sumažina oro turbulencija, priekinius LED žibintus „Dual Reflector Daymaker“, aukščiausios klasės „Boom! Box“ informacijos ir pramogų sistemą, atnaujintą pakabą ir sujungtus „Reflex“ stabdžius su stabdžių antiblokavimo sistema (ABS).

Kitos „Harley-Davidson“ naujienos 2015 metams:

„Street Glide Special“

Naujasis „Harley-Davidson“ motociklas „Street Glide Special“ – tai visos komplektacijos populiariojo kelioninio-miesto modelio versija su galinga širdimi-varikliu: „High Output Twin Cam 103“, dideliu 6,5 colio ekrano informacijos, muzikos ir pramogų sistema, šikšnosparnio formos aptaku su slėgio sulyginimo oro srauto angomis, dvigubu halogeniniu priekiniu žibintu, lieto aliuminio ratlankiais „Enforcer“ ir sujungtais „Reflex“ stabdžiais su ABS.

Nauja stabdžių sistema „Softail“ modeliams

Nauja stabdžių sistema ir naujo tipo iš didelės trinties medžiagos pagamintos stabdžių trinkelės „Softail“ modeliams užtikrina geresnį stabdymą ir jautrumą, o rankinę svirtį (stabdį) spaudžiant reikia naudoti 40 proc. mažiau jėgos.

Motociklas „Ultra Limited Low“

„Harley-Davidson“ nesustoja ir pristato ergonomiškai patobulintą naują modelį kelioninių klasėje. Jis pasižymi žemesne sėdyne ir užtikrina didesnį pasitikėjimą vairuotojui, koks tik įmanomas važiuojant kelioniniu motociklu. Be to, yra papildytas visomis projekto „Rushmore“ funkcijomis ir klasikinio stiliaus elementais.

Motociklas „CVO Street Glide“

Jo pasididžiavimas – nauja „Boom!“ garso sistema, kurios 600 vatų galia griaudi per keturis dviejų stiprintuvų garsiakalbius priekyje ir trikrypčius garsiakalbius gale.

Motociklas „CVO Road Glide Ultra“

Tviskantis chromu ir specialiai dažytomis detalėmis, šis aukščiausios kokybės kelioninis motociklas pasižymi pasaulinio lygio aerodinamika, prabangiais kelioniniais reikmenimis ir nesilpstančia variklio „Screamin’ Eagle Twin-Cooled Twin Cam 110“ galia.

Visiems 2015 m. modeliams „Harley-Davidson“ siūlo aštuonias naujas dažų spalvas, įskaitant ir naujas individualizuoto dizaino spalvas „Black Magic“ ir „Radioactive Green“ bei naujas „Hard Candy Custom“ metalo dulkių spalvas „Cancun Blue Flake“ ir „Quicksilver Flake“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.