Dar vienas lietuvis pranešė startuosiantis Dakaro ralyje

Kitais metais kalbėdami apie Dakaro dykumų maratoną šalia Antano Juknevičiaus ir Benedikto Vanago turėsime minėti ir Dariaus Janušo pavardę.

Daugiau nuotraukų (1)

laisvojibanga.lt

Mar 19, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 12:25 PM

Ambicingus planus ne tik Lietuvos ralio ir 1000 kilometrų lenktynėse puoselėjantis sportininkas džiaugėsi subūręs profesionalų komandą, kuri didžiausiame automobilių sporto renginyje stengsis siekti geriausių rezultatų.

Patikrinta technika ir komanda

Radijo stoties „Laisvoji banga“ eteryje kalbėdamas sportininkas atskleidė, kad Dakaras jam, kaip ir daugeliui kitų sportininkų, metusių iššūkį dykumų maratonui, yra viskas: tikslas, užduotis, gyvenimo siekis.

Šių metų Dakare sportininkas iš arčiau susipažino su šių lenktynių specifika. „Manau, dabar jau turiu bent keletą procentų informacijos, kad galėčiau susidaryti realų vaizdą ir atsakyti į klausimus kas, kaip ir dėl ko“, – sakė pašnekovas.

D.Janušas neatmetė galimybės, kad su A.Juknevičiumi, kurio vienu iš komandos narių buvo 2015-ųjų Dakare, teks praleisti ne vieną treniruotę arba ne vieną valandą šnekučiuojantis ir stengiantis išsiaiškinti kuo daugiau informacijos apie automobilio valdymą dykumų sąlygomis.

„Ketiname iki Dakaro dalyvauti ne vienose varžybose, kad patobulintume savo įgūdžius, kad tie sunkumai, su kuriais gali tekti susidurti Dakare, nebūtų didžiulė staigmena“, – planus vardijo sportininkas ir tvirtino, kad treniruotėms pasirinks automobilį, panašų į tą, su kuriuo pasiryžęs startuoti ir Dakare.

„Jau apsilankėme Belgijoje, kompanijoje, kuri lenktynėms parengė šių metų B.Vanago „Toyota Overdrive“. Mūsų komanda taip pat rinksis šios kompanijos gaminį. Tikriausiai rudenį automobilį pristatysime visuomenei“, – pasakojo lenktynininkas.

Viena įdomesnių detalių, susijusių su D.Janušo automobiliu, – ant jo nebus nė vieno rėmėjo reklamos, tačiau sportininkas pripažino, kad tai nereiškia, jog rėmėjai prie šio projekto neprisideda.

„Mes turime parengę idėją, kurią artimiausiu metu pristatysime visiems, tačiau galiu užtikrinti, kad ant automobilio neišvysite jokio reklaminio lipduko“, – pabrėžė sportininkas.

Paklaustas apie šturmaną, kuris turėtų vykti į Pietų Amerikoje rengiamą Dakaro ralį, D.Janušas buvo nekalbus.

„Dabar renkamės iš trijų kandidatų. Gegužę, prieš pirmąsias varžybas, treniruotes, pranešime, kas lydės mane Dakare“, – pasakojo sportininkas. D.Janušas atskleidė, kad vienas iš pretendentų yra ir dabartinis jo šturmanas ralyje Ugnius Šeškas.

Ambicingi 1000 km lenktynių planai

Iki Dakaro dar liko kiek daugiau nei devyni mėnesiai, todėl lenktynininkui kilo ne viena idėja, kaip komandai „My iQ Live“ pasirodyti ne tik ralio trasose, bet ir žiedinėse lenktynėse.

„Šiais metais ketiname startuoti ne tik Lietuvos ir Latvijos ralio čempionatuose. Rengiame ir tikriausiai gausiausią komandą 1000 kilometrų lenktynėms Palangoje“, – vasaros planus atskleidė sportininkas.

Liepos 15–18 dienomis vyksiančioje didžiausioje automobilių sporto šventėje į lenktynių trasą išvažiuos trys BMW: M3, Z4 ir dyzelinis X6.

Pasak lenktynininko, du automobiliai iš trijų, pasirodysiančių 1000 km lenktynėse, – Z4 ir M3, tęs savo pasirodymą ir kitose žiedinėse lenktynėse.

D.Janušas žadėjo, kad ir vairuotojai, kurie sės prie šių trijų BMW vairo, neliks nepastebėti lenktynininkų jūroje.

Tarp jų tikriausiai išvysime vieną geriausių Lietuvos kartingo meistrų Simą Juodviršį, minties dalyvauti lenktynėse neatsisako ir Kazimieras Vasiliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.