Vilniaus vairuotojams šį pavasarį teks nusivilti

Prasidėjus pavasariui pasipylė vilniečių skundai dėl duobėtų šaligatvių ir kiemų. Tačiau savivaldybė priversta juos nuliūdinti: pinigų remontui nėra ir turbūt nebus, rašo „Lietuvos rytas“.

Islandijos gatvės šaligatvio būklė prasta, bet šiemet jis nebus remontuojamas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Islandijos gatvės šaligatvio būklė prasta, bet šiemet jis nebus remontuojamas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Mar 21, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:21 PM

Jeigu kojos kliūva už duobių, pereikite į kitą gatvės pusę. Maždaug taip savivaldybės Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas atsakė vilniečiui, mėginusiam skųstis dėl prastos Islandijos gatvės šaligatvio būklės.

Miesto centre esančios Islandijos gatvės šaligatvis seniai erzina sostinės gyventojus: plytelės ištrupėjusios, palijus duobės pavirsta didžiulėmis balomis.

Anot skundą savivaldybei rašiusio vilniečio, pakeisti ištrupėjusias plyteles – ne išeitis, nes jų labai daug. Reikėtų perkloti visą šaligatvį.

A.Visockas tikino, kad padėtis yra žinoma. Deja, dėl lėšų trūkumo savivaldybė šiemet Islandijos gatvės šaligatvio remontuoti nežada.

„Galite naudotis geresnės kokybės šaligatviu kitoje gatvės pusėje“, – tik tiek galėjo patarti A.Visockas.

Panašiai jis atsakė ir Justiniškių gatvės gyventojams, besiskundusiems dėl prastos Taikos gatvės šaligatvio dangos.

Anot vilniečių, danga yra sukritusi ir palijus kaupiasi vanduo. Balų aplenkti neišeina, nes šalia šaligatvio – purvynas.

Savivaldybė taip pat negalėjo atsakyti, ar šiais metais bus skirta lėšų Taikos gatvės šaligatviui remontuoti. Mat pirmenybė bus teikiama avarinei Architektų gatvės šaligatvio būklei likviduoti.

O šiame šaligatvyje jau atsirado smegduobių. Apie tai Lazdynų gyventojai taip pat informavo savivaldybę. Kenčia ne tik pėstieji, bet ir automobiliai.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė nieko paguodžiama negalėjo atsakyti ir Vytenio gatvės gyventojams. Iš šios gatvės atskriejo pagalbos šauksmas: „Šaligatvis visai subyrėjęs. Labai pavojinga vaikščioti vakarais, nes baisu išsisukti kojas.

Prašome sutvarkyti šaligatvį, nes jis neremontuotas nuo 1960 metų.“

Tuo metu Kapsų ir Vaivorykštės gatvių Naujininkuose gyventojus valdžia pamokė, kad jų kiemų duobių lopyti nebeverta. Namų kiemus būtina remontuoti kapitališkai, liejant ištisinį asfaltbetonio sluoksnį. Tačiau vėlgi nežinia, ar bus lėšų šiems darbams Naujininkuose.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų