Vilniečiai negali patikėti – jų vietas atidavė vienai įmonei

Vilniaus senamiestyje jau įrenginėjami kelio ženklai, jau dabar rezervuojantys vietas automobiliams, kuriais bus galima dalintis kaip dviračiais.

Užupyje jau stovi kelio ženklas, rezervuojantis vietas „CityBee“ automobiliams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užupyje jau stovi kelio ženklas, rezervuojantis vietas „CityBee“ automobiliams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys („Lietuvos rytas“)

Mar 28, 2015, 3:14 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:58 AM

Kavinės „Užupio klasika“ direktorius Stasys Aismontas suraukė antakius pamatęs, kai Užupio rajone, priešais jo kavinę esančioje automobilių statymo aikštelėje, atsirado lentelė su užrašu „Rezervuota“.

Mat verslininkas jau prieš metus kreipėsi į savivaldybę prašydamas leisti rezervuoti dvi vietas bent jau kavinės darbuotojams. Mat vietų automobiliams statyti trūksta, klientai ir darbuotojai savo transporto priemones stato kur tik randa laisvą vietą.

S.Aismontui savivaldybė atsakė neigiamai – esą toje Vilniaus senamiesčio vietoje įsikūrę daug parduotuvėlių, kavinių – turistų traukos vietų. Todėl aikštelių reikia visiems.

Skirta naujai paslaugai

Maždaug prieš 10 dienų paaiškėjo, kad vis dėlto dvi vietos aikštelėje prie 28-uoju numeriu pažymėto namo Užupio gatvėje rezervuotos.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto eismo departamento vadovė Daiva Bucevičienė „Sostinei“ paaiškino, kad šios vietos tiesiog skirtos dalijimosi automobilių paslaugai.

Čia automobilius statys vairuotojai, kurie nuomosis šiai paslaugai skirtus automobilius.

„Šalies sostinėje jau rezervuotos 27 dalijimosi automobiliais vietos įvairiose miesto vietose, viena jų – Užupyje“, – sakė D.Bucevičienė.

Išsiplės po visą Vilnių

S.Aismontui keistas tik vienas dalykas – dalytis skirtų automobilių dar nėra, o savo transporto priemones aikštelėje pastatę jo kavinės klientai jau baudžiami.

Automobilių dalijimosi paslauga „CityBee“ Vilniuje sudarys galimybę miesto automobiliais naudotis taip, kaip oranžiniais miesto dviračiais – paimti vienoje stotelėje, o palikti – kitoje.

Atnaujinusi ir išplėtusi tinklą į visus Vilniaus gyvenamuosius rajonus, „CityBee" tikisi paskatinti dalį sostinės gyventojų atsisakyti asmeninių automobilių.

Rezervuoti nesudėtinga

„Tokios modernios sistemos, kokią šiandien pristatome Vilniuje, neturi nė vienas Rytų Europos miestas.

Vilniečiai galės prieš pat kelionę patogiai rezervuoti automobilį kompiuteryje ar pakeliui – mobiliajame telefone, pasiimti automobilį taške A, o palikti taške B ir mokėti tik už tą laiką, kiek važiavo.

Be to, mes triskart išplečiame vietų, kuriose galima pasiimti „CityBee“ automobilį, tinklą ir padidiname pačių automobilių skaičių.

Tikime, kad šios naujovės miesto automobilius pavers integruota Vilniaus viešojo transporto ekosistemos dalimi“, – sakė „CityBee“ direktorius Aurimas Drūtys.

Bus nuomojama 150 transporto priemonių

Stotelės, kuriose galima pasiimti ar palikti „CityBee“ automobilį, šiuo metu įrengiamos visuose sostinės gyvenamuosiuose rajonuose.

Numatoma, kad šiais metais dalytis skirtų automobilių skaičius pasieks 150.

Tai bus 120 nedidelių, manevringų ir ekonomiškų miesto automobilių „Fiat 500“, 20 naujų „Mini One“ ir 10 erdvesnių „Mini Countryman“.

Viena kelionės minutė su „CityBee“ automobiliu kainuos 15 centų, o į kiekvieną rezervaciją įskaičiuota 50 nemokamų kilometrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.