Elektromobilių vairuotojai susirungė lenktynėse Vilnius-Palanga

Penktadienio rytą, Vilniuje, prie miesto savivaldybės, Europos aikštėje startavo tokios lenktynės, kokių dar nebuvo – visi 10 automobilių yra varomi vien elektra.

Renginio akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 1:13 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 1:28 PM

Iš ryto visi dalyvaujantys lenktynėse automobiliai – BMW i3, „Kia Soul EV“, „Nissan Leaf“, „Nissan e-NV200“ ir „Volkswagen Up“ – buvo išrikiuoti Europos aikštėje, kur juos apžiūrėjo vilniečiai ir miesto svečiai.

Dalyvius pasveikino ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jo manymu, elektromobiliai yra transporto ateitis, jau netrukus užvaldysianti miestų gatves. 

„Sveikinu ir organizatorius, ir dalyvius. Tikiu, kad nuo šiol elektra bus labiau įkinkyta automobilių transporte. Tikiu ir linkiu, kad ateity būtume liudininkais  elektromobilių, valdančių distanciniu būdu ar kompiuteriais, lenktynių. 

Turim  žiūrėti į priekį, į ateitį. Ir tai natūralu,  kad elektromobiliai yra vienas iš ateities dalykų, nors tai, kaip matome, jau ir ne visai ateitis.  

Linkiu, kad kelyje būtų kuo mažiau iššūkių –  kad pakeliui nepritrūktų taip vadinamo „kuro“, linkiu gero kelio ir neužmiršti grįžti iš Palangos į Vilnių, nes čia taip pat labai gera“, – prieš paskelbdamas pirmųjų dalyvių startą, sakė jis.

Pirmosiose elektra varomų automobilių lenktynėse startuoja 10 ekipažų. Šiose varžytuvėse dalyvauja standartiniai, nemodifikuoti elektromobiliai – „Nissan Leaf“, „Nissan e-NV200“, BMW i3, „Volkswagen e-up!“, „Kia Soul EV“.

Vieną iš BMW i3 elektromobilių vairuoja ir portalo lrytas.lt Auto skyriaus redaktorė Ilona Staškutė-Steponėnė.

Visi lenktynių dalyviai elektromobilius kraus viešai prieinamose įkrovimo stotelėse Vievyje, Elektrėnuose bei Kaune ir vienoje laikinai įrengtoje stotelėje Kryžkalnyje.

Taip pat leidžiama krautis automobilius privačiuose namuose, kavinėse degalinėse ir pan, tačiau turėti savo mobilią įkrovimo stotelę griežtai draudžiama.

Planuojama, kad visi lenktynių dalyviai Palangą turėtų pasiekti vėliausiai 19 val. 30 min. Palangoje jie finišuos prie savivaldybės pastato, o vėliau vyks palaikyti vaikiškų elektromobilių lenktynių dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.