Su įžūliais vairuotojais kauniečiai kovoja savitais būdais

Kaip sudrausminti kelio ženklų nepaisančius vairuotojus? Išradingi verslininkai ant gatvės prie pastato, kur automobilių negalima palikti, pristatė kėdžių.

Vieno Kauno centre esančio pastato savininkai su vairuotojais kovoja kėdėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vieno Kauno centre esančio pastato savininkai su vairuotojais kovoja kėdėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

2015-10-10 07:32, atnaujinta 2017-10-10 23:57

Einant pro Kauno centre, K.Donelaičio gatvėje, stovintį raudoną pastatą, kuriame anksčiau veikė restoranas „Fortas“, į akis krinta prie jo durų ant gatvės išdėliotos kėdės su „Stop“ juostomis.

Kauniečius toks sumanymas stebina ar net verčia ironizuoti.

Architektas Audrys Karalius socialiniame tinke šį reiškinį įvardijo taip: „Dizainas eina į miestą. Kaune vis drąsiau pasitelkiamos aktyvios dizaino priemonės eismo dalyviams auklėti.“

Pradėjus domėtis, kam kilo toks sumanymas, buvęs „Forto“ savininkas Kazimieras Čeponis pasakojo, kad ženklo, jog atkarpa skirta tik restorano lankytojų automobiliams statyti, daug metų niekas nepaisė.

„Studentai ten visada palikdavo automobilius. Dėl to tekdavo kviesti policiją, kad ši pažeidėjus baustų“, – pasakojo K.Čeponis.

Kaunietis sakė, kad dabar pastatas turi naują šeimininką. Tačiau žino, jog pagal pastato ir sklypo dokumentus ši įvaža, kur suguldytos kėdės, yra privati valda. Todėl naujasis šeimininkas net turėtų teisę įvažą visai užtverti.

„Kadangi planuojamas pastato remontas, jo savininkas nori, kad automobilių prie įėjimo į statinį nebūtų paliekama. Todėl ir sugalvojo tokį būdą kovoti su nedrausmingais vairuotojais“, – sakė K.Čeponis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.