Vilniuje ir Kaune vairuotojai jau patenka į duobių spąstus

Staiga nutirpus sniegui gatvėse jau atsivėrė nemažai duobių. Po žiemos atpratę jų akimis ieškoti vairuotojai spėjo aplamdyti ne vieną automobilį, o kelininkai jau pradeda duobių lopymo sezoną.

Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Kelininkai jau ėmėsi lopyti duobes.<br>S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 3:55 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:06 AM

Jas tvarkantys kelininkai prašo vairuotojų pasidalinti informacija apie keliuose pastebėtas kliūtis, kad šios būtų kuo greičiau pašalintos.

„Į gautą informaciją reaguojame nedelsiant. Kol dar orai nesušilo, darbai vykdomi šaltu asfaltbetoniu“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kaunas nebenori būti duobių sostine

Duobes tvarko bendrovių „Kauno švara“ ir „Kauno keliai“ brigados. Kelininkai dirba dienos metu, tačiau net ir naktį, sulaukę pranešimo apie kelyje pastebėtas pavojingas vietas, dispečeriai žada pasirūpinti, kad jos būtų deramai paženklintos bei aptvertos.

Situaciją gatvėse stebi ir patys „Kauno švaros“ bei savivaldybės darbuotojai. Kiekvienos iš Kaune esančių pusantro tūkstančio gatvių apžiūrėti bei įvertinti iškart nepavyks, todėl iš gyventojų gaunama informacija leistų problemas spręsti operatyviau.

Pastebėję kelyje atsivėrusią duobę, kauniečiai apie tai turėtų pranešti bendrovės „Kauno švara“ dispečeriams ištisą savaitę ir visą parą veikiančiu nemokamu telefonu 8 800 00111 arba elektroninio pašto adresu miesto.dispecerine@svara.lt. Čia gyventojai gali atsiųsti ir nuotraukas.

„Šiemet situacija ramesnė, nes nemažai gatvių buvo pilnai suremontuotos ir ten jokių problemų nėra. Vis dėlto kitur iškart po šalčių prasidėję lietūs vietomis paplovė ir atvėrė duobes“, – teigė A.Pakalniškis.

Iš pagrindų tvarkyti Kauno gatves kelininkai pradės vidutinei paros oro temperatūrai perkopus 10 laipsnių šilumos ribą.

Vilniuje – 300 duobių

Vos per savaitę Vilniuje užtaisyta per 300 duobių. Buvo tvarkomos avarinės duobės, plyšiai ir kitokie dangos pažeidimai net 53 sostinės gatvėse – Didlaukio, Verkių, Geležinio Vilko, Mokslininkų, Santariškių, Bajorų kelio, Žaliųjų ežerų, Ozo, Rygos, Buivydiškių, Gelvonų, Ateities, Pavilnionių, Ukmergės, Gileikių, Rygos, Vytenio, T. Ševčenkos, Utenos, Giedraičių, Goštauto, Gerosios Vilties, Savanorių pr., Dubliškių, Titnago, Paneriškių, Pirklių, Galvės, Geležinkelio, J. Basanavičiaus, Krivių, Pelesos, Sniego, Minsko pl., Eišiškių pl., Liepkalnio, Salininkų, Geologų, Metalo, Dariaus ir Girėno, Žirnių, Panevėžio, Kapsų, Dunojaus, Sukilėlių, Pramonės, Dūmų, Viršupio, Kojelavičiaus, St. Batoro, Pergalės ir Parko.

Duobių miesto gatvėse pagausėja kiekvieną ankstyvą pavasarį. Jos atsiranda dėl drėgmės, teigiamos ir neigiamos temperatūros kaitos.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, kol kas oro sąlygos neleidžia užtaisyti duobių itin patvariu karštu asfaltbetoniu, todėl taisoma laikinais metodais – šaltu asfaltbetoniu, perdirbtu asfaltu bei skaldos– žvyro mišiniais. Avarines duobes, gilesnės nei 5 cm, šiais būdais planuojama taisyti iki pavasarinių darbų sezono pradžios – balandžio vidurio.

Ilgalaikiais metodais – karštu asfaltbetoniu (frezuojant, ištisiniu asfaltavimu, kelio paviršiaus apdorojimu) gatvių danga bus taisoma, kai naktį oro temperatūra sieks 5 laipsnius šilumos.

Vieną duobę, kurios plotis 1 m, o ilgis 2 m miestui sutvarkyti su freza kainuoja daugiau nei 60 eurų. Vilniuje yra 2534 gatvės.

Sostinės gatves šiuo metu remontuoja trys bendrovės: UAB „Grinda“, UAB „Kerista“ ir UAB „Gatvių statyba“.

Vairuotojai, nukentėję dėl gatvėje atsivėrusios duobės ir apdraudę savo automobilį „Kasko“ draudimu, turi kreiptis į savo draudimo kompaniją. Vairuotojai, apdraudę transporto priemones civiliniu draudimu ir nukentėję dėl gatvėje atsivėrusios duobės, turėtų kreiptis į tą gatvę administruojančią įmonę bei policijos pareigūnus.

Pastebėjus avarines, gilias duobes vairuotojai gali pranešti UAB „Grinda“ avarinei tarnybai, tel.: 8 5 2152112. Tarnyba dirba visą parą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.