Nutirpęs sniegas Kauno gatvėse atvėrė naujų duobių

Kova su duobėmis miestų gatvėse niekada nesibaigs. Nors Kaune danga pernai smarkiai atnaujinta, prasidėjus atlydžiui vėl pasirodė neatsargių vairuotojų tykantys spąstai.

Duobės miesto gatvėse kasmet pasirodo po pirmųjų atlydžių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Duobės miesto gatvėse kasmet pasirodo po pirmųjų atlydžių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Feb 18, 2016, 4:17 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 3:05 PM

Pirmieji pranešimai apie Kauno gatvėse atsivėrusias duobes atskriejo praėjusios savaitės pradžioje. Štai ketvirtadienio rytą buvo užfiksuota 15 pavojų keliančių vietų.

Vairuotojai liejo pyktį dėl suniokotų mašinų ratų, mat dėl vandens gausos daugelyje vietų duobių išvis nematyti.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pranešė, kad duobės lyginamos naudojant šaltą asfaltą, o darbus pavesta atlikti „Kauno švaros“ ir „Kauno kelių“ darbuotojams.

Gatvių dangos būklę kasdien vertina savivaldybės darbuotojai, o pranešti apie atsivėrusias duobes galima ir specialiu „Kauno švaros“ telefonu 8 800 00 111.

Šaltas asfaltas yra brangus, tačiau patikimas. Svarbiausia prieš jį pilant tinkamai paruošti duobę, tačiau be perstojo lyjant tai nėra paprasta užduotis. Kai lyja itin stipriai ir nepavyksta nusausinti duobės, gatvių remontas nevyksta, o pavojingos vietos paženklinamos medinėmis tvorelėmis.

„Pagrindinėse miesto gatvėse, kuriose pernai buvo atnaujinta danga, rūpesčių nekyla“, – tikino A.Pakalniškis. Pernai tokiu metų laiku itin dažnai tekdavo remontuoti Pramonės ir Šiaurės prospektų, Raudondvario plento, Tunelio gatvės dangą.

Šiemet daugiausia pranešimų gaunama iš miesto pakraščių – duobės atsivėrė Kalvarijos, Rokelių, Rokų gatvėse, taip pat Taikos prospekte. Pasak A.Pakalniškio, pirmiausia taisomos tos gatvės, kurioms tenka didžiausias transporto srautas.

Pagrindiniai gatvių remonto darbai Kaune prasidės maždaug balandžio mėnesį, kai atšils ir veiklą atnaujins asfaltbetonį tiekiančios įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.