Specialiais numeriais pažymėtiems elektromobiliams Vilniuje – išskirtinė privilegija

Vilniuje elektromobiliai su specialiais EV raidėmis paženklintais valstybiniais numeriais galės būti statomi nemokamai, trečiadienį nusprendė savivaldybės taryba.

Neeilinė lengvata bus taikoma tik tiems elektromobiliams, kurie turi registracijos numerius su EV raidėmis. <br>Mariaus Bendzelausko nuotr.
Neeilinė lengvata bus taikoma tik tiems elektromobiliams, kurie turi registracijos numerius su EV raidėmis. <br>Mariaus Bendzelausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 6:27 PM, atnaujinta May 17, 2017, 6:29 PM

Kitiems elektromobiliams, kuriems valstybės įmonė „Regitra“ nėra išdavusi specialių numerių, kaip ir iki šiol, galios 40 eurų metinio stovėjimo rinkliava - taryba nepritarė, kad mokestis būtų sumažintas iki 4,3 euro.

Elektromobiliams Vilniuje suteikiama privilegija važiuoti specialia eismo juosta, taip pat skirta autobusams ir automobiliams, kuriais vyksta bent keturi asmenys.

Nauji registracijos numeriai elektromobiliams su raidėmis „EV“ išduodami nuo praėjusių metų liepos, įsigaliojus Susisiekimo ministerijos elektromobiliams nustatytų taisyklių pakeitimams.

Vilniuje veikia trys viešos elektromobilių įkrovimo stotelės – Lelevelio gatvėje 6 ir du elektromobilius vienu metu kraunančios stotelės požeminėse Gedimino prospekto ir Tilto gatvių automobilių stovėjimo aikštelėse. Žadama, kad rudenį Vilniuje bus įrengtos dar mažiausiai 5 greito įkrovimo stotelės, kuriose elektromobilį nemokamai įkrauti bus galima per 25 minutes.

Šių metų sausio duomenis, Vilniaus miesto gatvėmis važinėjo 232 elektromobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.