Neblaiviu pripažintas, bet išteisintas vairuotojas iš valstybės pinigų negaus

Vairuotojas, kuriam per policijos reidą alkoholio kiekio matuokliu buvo nustatytas girtumas, o vėliau jis paneigtas kraujo ir kitais tyrimais, iš valstybės reikalautos žalos negaus.

Ž.Ruminas iš valstybės žalos atlyginimo negaus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ž.Ruminas iš valstybės žalos atlyginimo negaus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ž.Ruminas iš valstybės žalos atlyginimo negaus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ž.Ruminas iš valstybės žalos atlyginimo negaus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 12:04 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 12:06 PM

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį paskelbė, kad atmeta vairuotojo Žilvino Rumino skundą valstybei dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Teismas paskelbė, kad nenustatė, jog policijos pareigūnai veikė neteisėtai. Valstybei šioje byloje atstovavo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Ž. Ruminas siekė prisiteisti apie 5 tūkst. eurų neturtinės žalos, ekspertizės išlaidas, išlaidas advokatas. Teismas jam nepriteisė nė cento.

Sprendimas nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Ieškovo advokatas sakė, kad rašys apeliacinį skundą.

Ž. Ruminas  buvo sustabdytas per policijos reidą 2016-ųjų vasario 6-osios naktį Vilniaus centre, kai vairavo automobilį „Subaru“. Vyras su policijos nustatytu girtumu nesutiko ir pasitikrino Vilniaus priklausomybės ligų centre.

Per reidą vairuotojui alkoholio kiekio buvo nustatytas 1,38 promilės girtumas, tuo metu kiti tyrimai parodė, kad jis visiškai blaivus.

Medikai taip pat vyrą tikrino savo turimu alkoholio kiekio matuokliu, tikrino jo stovėjimą, judėjimą ir taip pat padarė išvadas, kad jis blaivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.