Pirmas atvejis pasaulyje: autonominis „Uber“ automobilis mirtinai sužalojo moterį

Moteris iš Arizonos valstijos buvo mirtinai sužalota autonominio „Uber“ automobilio, pranešė „Business Insider“. ABC televizija pranešė, kad incidentas įvyko pirmadienio rytą, o moteris nuo sunkių sužalojimų mirė ligoninėje.

 Moteris iš Arizonos valstijos buvo mirtinai sužalota autonominio „Uber“ automobilio, pranešė „Business Insider“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Moteris iš Arizonos valstijos buvo mirtinai sužalota autonominio „Uber“ automobilio, pranešė „Business Insider“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2018, 7:31 PM, atnaujinta Mar 19, 2018, 7:32 PM

Ši nelaimė pirmoji pasaulyje, kai autonominis automobilis mirtinai sužaloja pėsčiąjį. Iki šiol manyta, kad tokios transporto priemonės yra saugesnė įprastų automobilių alternatyva.

Prieš kurį laiką „Tesla“ vairuotojas, pasirinkęs pusiau autonominį važiavimą, užsimušė, tačiau tai nutiko net po septynių perspėjamųjų signalų, į kuriuos nebuvo sureaguota.

Pranešama, kad po nelaimės su „Uber“ mašina, kompanija sustabdė automobilių automobilių operacijas Tempėje, San Franciske ir Toronte.

Kol kas nežinomos tikslios šios avarijos aplinkybės.

Trumpame pranešime, kurį išspausdino „Business Insider“, „Uber“ patvirtino, kad avarijoje žuvo žmogus, o kompanija bendradarbiauja su nelaimės tyrėjais.

„Mūsų širdys yra kartu su mirusiosios artimaisiais. Mes bendradarbiaujame su vietinės valdžios atstovais, tiriančiais šį incidentą“, – teigė „Uber“ atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.