Mechaniko sudaužytą „Ferrari“ prikėlė naujam gyvenimui (video)

Kai 2011 metais Hiustone, JAV, pasilinksminti sugalvojęs mechanikas sudaužė kliento „Ferrari F40”, atrodė, kad mašiną beliks atiduoti į metalo laužą ir apverkti vėjais paleistus apie 1,5 mln. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2014, 2:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:59 AM

Tačiau stipriai suniokotą automobilį priglaudė „Gas Monkey Garage“ dirbtuvės ir per dvejus metus raudona nuolaužų krūva virto juodu superautomobiliu, sugebančiu dar daugiau nei tada, kai 1991-aisiais išriedėjo pro „Ferrari“ gamyklos vartus.

2011-aisiais šį „Ferrari“ jo šeimininkas prieš išvykdamas į Europą verslo reikalais buvo patikėjęs remonto dirbtuvėms, bet vienas mechanikas neatsispyrė pagundai išbandyti itališkų žirgų jėgą, rašo carbuzz.com.

Tarp gyvenamųjų namų, kur greitis ribojamas iki 56 km/val jis lėkė apie 130-145 km/val greičiu ir rėžėsi priekiu į plieninę tvorą. Nuo smūgio buvo sumaitotas visas automobilio priekis, du ratlankiai, dalis dešiniojo šono ir važiuoklės detalės.

Tačiau išskirtinių automobilių restauravimu ir perdarymu užsiimančios „Gas Monkey Garage“ dirbtuvės apsiėmė automobilį pataisyti. Ir ne tik pataisyti – sudaužytas „Ferrari“ prarado didelę dalį vertės kaip klasikinis automobilis, todėl meistrai leido pasireikšti savo fantazijai.

Jie pridėjo restauruotas turbinas, „Tubi“ išmetimo sistemą, aliuminį smagratį, reguliuojamus „Penske Racing“ amortizatorius, HRE trijų dalių lengvo lydinio ratlankius, sankabą su kevlaru ir pakėlė automobilio galią iki 550 AG.

Akivaizdu, kad darbą jie padarė itin kokybiškai – iš nuolaužų prikeltas „Ferrari“ „Barrett-Jackson“ aukcione parduotas už 675 tūkst. dolerių (apie 1,7 mln. litų). Tai daugiau, nei kainuoja kai kurie originalūs F40.

Be to, automobilį įsigijo ne koks tuščiagarbis turtuolis, o garsus beisbolo žaidėjas Reggie Jacksonas.

Žemiau esančiame vaizdo įraše galite geriau apžiūrėti šį atgimusį „Ferrari F40”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.