Vladimiro Romanovo valda – jau nebe išskirtinė

Bankininkas Vladimiras Romanovas savo klestėjimo laikais pasiekė, kad šalia jo namo būtų pastatyti ženklai „Stovėti draudžiama“. Vietos bendruomenės pastangomis apribojimai panaikinti.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-06-19 15:54, atnaujinta 2018-02-12 16:46

Žlugusio Ūkio banko savininkas 66 metų V.Romanovas prieš aštuonerius metus pasirūpino, jog Vaižganto gatvėje prie jo prabangaus namo išdygtų du ženklai „Stovėti draudžiama“. Šalia jų ant šaligatvio krašto buvo nudažyta geltona ištisinė juosta, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Laikinoji sostinė".

Kiekvienam mirtingajam, palikusiam savo automobilį šioje gatvės dalyje, grėsė bauda nuo 100 iki 300 litų.

Tačiau po „Laikinosios sostinės“ publikacijos apie išskirtinę padėtį, kuria mėgavosi milijonierius, ženklai buvo pašalinti.

Į savivaldybę dėl ženklų panaikinimo kreipėsi Kalno seniūnaitijos seniūnaitis Pranas Urbanavičius ir kiti vietos gyventojai.

Žmonės piktinosi – automobiliams vietų ir taip trūksta, o šalia verslininko rūmų draudžiama statyti mašinas. V.Romanovui automobiliai nebūtų kliudę. Įvaža į jo kiemą sudaro vos kelis metrus, o kaimynams mašinų prie šaligatvio buvo neleidžiama statyti net 20 metrų.

Gyventojų balsas buvo išgirstas – nuspręsta ženklų atsikratyti.

„Geltona ištisinė juosta liko, bet panaikinus ženklus apribojimai jau negalioja. Jei vietos gyventojai norėtų tą juostą nuskusti ar uždažyti, galėtų tai padaryti kad ir šiandien – tam tikrai neprieštarautume“, – „Laikinajai sostinei“ tvirtino Kauno savivaldybės Saugaus eismo komisijos narys Gintautas Degutis.

Dabar Vaižganto gatvės gyventojai galės lengviau atsikvėpti – netoli nuo namų jie galės pastatyti dar 3–4 automobilius.

2013 metų vasario 18 dieną, praėjus vos šešioms dienoms nuo Ūkio banko veiklos apribojimo, V.Romanovas pardavė savo namą Vaižganto gatvėje sutuoktiniams Vitalijui Goriunovui ir Olgai Lipovskajai. Įtariama, kad šis sandoris buvo fiktyvus, norint išvengti turto konfiskavimo. Dabartinių formalių savininkų niekas iš kaimynų akyse nematė, bet valdoje buvo pastebėję bėglio žmoną Svetlaną Romanovą.

Nuo teisėsaugos pasprukęs bankininkas yra įtariamas didelės vertės turto iššvaistymu.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.