„Švyturių ralis“ – ir Latvijos keliais

Paskutinį rugsėjo šeštadienį, minint pasaulinę turizmo dieną, visi pasiilgę gerų emocijų kviečiami į azartišką „Švyturių ralį“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-18 17:08, atnaujinta 2018-01-30 13:03

Antrą kartą vyksiančio ralio ekipažai bus pakviesti atlikti ne tik įdomias pažintines užduotis, atrasti įspūdingus švyturius – visų ralio dalyvių lauks atminimo dovanos, o ralio nugalėtojų specialūs prizai.

„Švyturių ralio“ idėja – skatinti savo krašto pažinimą, jūrinio kultūrinio paveldo tradicijų puoselėjimą, vairavimo entuziastus buria ir šiais metais. Tęsdami savo pažadus, renginio organizatoriai VšĮ „Klaipėdos šventės“ šį kartą kviečia pažinti ne tik savo kraštą, bet ir kaimyninę Latviją.

„Šiuo metu jau turime nemažai užsiregistravusių komandų, kurios stebina savo kūrybingais pavadinimais ir šūkiais. Džiugina ir labai įvairus dalyvių amžius – jauniausiam užregistruotam ekipažo nariui nėra nė vienerių, vyriausiam – 68-neri“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Pasak renginio organizatorių, tarp užsiregistravusių ralio dalyvių daug vaikų, todėl svarbu nepamiršti, kad kiekvienas Lietuvos pilietis vykdamas į užsienį (Latviją), privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Gimimo liudijimas tam netinka.

Antrojo „Švyturių ralio“ dalyviai kaip ir pernai startuos nuo Klaipėdos švyturio (Burių g. 9). Tarptautinio-ilgojo maršruto dalyvių startas – 9 val. ryto, nacionalinio-trumpojo maršruto ekipažai lenktynes pradės viena valanda vėliau – 10 val.

Tarptautinio, ilgojo „Švyturių ralio“ maršruto, dalyviai Latvijoje aplankys du švyturius, turės atlikti dar apie dešimt įvairių užduočių – surasti užkoduotus objektus, atsakyti į suktus organizatorių klausimus.

Tolimiausias taškas Latvijoje, kurį teks aplankyti ralio dalyviams – Akmenrago švyturys. Be to, tai vienintelis „Švyturių ralio“ objektas, į kurį mokamas įėjimas. Norint įkopti į įspūdingą 37 metrų švyturį su savimi teks turėti 0,50 EUR. Tarptautinio-ilgojo „Švyturių ralio“ dalyviams teks įveikti daugiau kaip 350 kilometrų.

Nacionalinis, trumpasis maršrutas – tai 210 vaizdingų kilometrų aplankant du Klaipėdos krašto švyturius esančius Uostadvaryje ir Ventės rage. Ekipažams teks išspręsti arti dvidešimties užduočių. Vakare visų sugrįžusių prie Klaipėdos švyturio lauks vėtrungių dirbtuvės, senųjų jūrinių dainų – šančių koncertas, vaišės ir žinoma apdovanojimai. Visiems bus įteiktos atminimo dovanos, padėkos raštai. Komandoms, užėmusioms pirmas penkias vietas, atsivers seniausio – Klaipėdos švyturio durys, bus įteikti kiti specialūs prizai.

Visą informaciją apie antrąjį „Švyturių ralį“ galima rasti ir išmaniesiems telefonams su iOS, ir „Android“ operacinėmis sistemomis, pritaikytoje Jūros šventės programėlėje.

Joje pateikiama visa naujausia informacija apie „Švyturių ralį“, renginio partnerius – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, Saugios laivybos administraciją, Klaipėdos turizmo informacijos centrą, Lietuvos kultūros tarybą.

Registracija į renginį tęsiasi. Dalyvio anketą rasite www.jurossvente.lt . Užpildytą anketą išsiųskite adresu svyturiuralis@jurossvente.lt ir laukite patvirtinimo. Registracija vyks iki rugsėjo 25 d. 12 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.